Događaji

15. godinu za redom

Prvi dan ljeta uz Festival sunca i svjetlosti u Ninu

Prvi dan ljeta uz Festival sunca i svjetlosti u Ninu
SR

Prvi dan ljeta u Ninu ne može proći bez jedinstvenog Festivala sunca i svjetlosti koji se svake godine održava od 2009. godine.

Ova se manifestacija – jedinstvena baš kao što je to i ova crkva nazvana najmanjom katedralom na svijetu - temelji na valorizaciji astronomskog i arhitektonskog značaja crkve sv. Križa, predromaničke građevine križnoga tlocrta s kupolom koja ima osobite karakteristike. 

11. Festival sunca i svjetlosti u Ninu: Koncert "Nezaboravno svitanje u Ninu" 11. Festival sunca i svjetlosti: Koncert "Nezaboravno svitanje u Ninu"

Upravo je stoga promatranje igre svjetla i sjene izniman doživljaj za djecu i odrasle, znanstvenike i sve posjetitelje. 

Prilika je to i za promociju astronomskog i arhitektonskoga značaja crkve Sv. Križa koju neki znalci uspoređuju sa Stonehengeom. Uz ljepotu igre svjetla i sjene u ovom jedinstvenom zdanju te uzbuđenju upravo započetog ljeta, ovaj jedinstveni festival ima sve više poklonika koji uživaju u igri svjetla i sunca, sudjeluju u kreativnim radionicama i slušaju zanimljiva znanstvena i stručna predavanja.

Svake godine, kako kaže direktorica Turističke zajednice Grada Nina, posjetitelja ima sve više: 

- Za sve one koji žele doživjeti nešto novo, za ranoranoice, u 5:30 počinje koncert Nezaboravno svitaje u gradu Ninu u izvedbi Nele Šarić i uz pratnju Tomislava Košte, rekla je direktorica Marija Dejanović za Radio Zadar. 

 


Reci što misliš!