Događaji

Obraćanje

Papa na nedjeljnom Angelusu zahvalio na potpori nakon operacije

Papa na nedjeljnom Angelusu zahvalio na potpori nakon operacije
AP Images

Papa Franjo u nedjelju je na Trgu sv. Petra u Vatikanu zahvalio na potpori i prijateljstvu tijekom njegove hospitalizacije nakon operacije abdomena.

Papa Franjo operirao je abdomen početkom lipnja i u petak je izašao iz bolnice Gemelli u Rimu nakon deset dana oporavka.

Na nedjeljnom Angelusu zahvalio je vjernicima na izraženoj podršci.

 

- Želim izraziti zahvalnost za ljubav, zabrinutost, prijateljstvo, kazao je Papa koji posljednjih godina ima više zdravstvenih problema.

- Ta ljudska potpora bila mi je velika pomoć i velika utjeha, dodao je.

 

 

Papa, koji se sve češće kreće u invalidskim kolicima ili oslanjajući se na štap, pojavio se stojeći kao i obično na prozoru apartmana u Apostolskoj palači.

Osudio je također "brutalni napad" na srednju školu u Ugandi, koja je bila meta džihadista pri čemu je poginula najmanje 41 osoba, većinom učenika.

 

- Molim za mlade učenike koji su bili žrtve brutalnog napada na školu u zapadnoj Ugandi, zemlji s kršćanskom većinom, rekao je Papa.

- Ove borbe, ovaj rat, posvuda. Molite se za mir, dodao je.

 

Masakr se dogodio u noći na subotu u srednjoj školi Lhubiriha u Mpondweu, blizu granice s Demokratskom Republikom Kongo.

Dužnosnici ugandske vojske i policije okrivili su pripadnike Savezničkih demokratskih snaga (ADF), islamističke milicije koja je prisegla na vjernost Islamskoj državi.

 

Napad na školu najsmrtonosniji je u Ugandi od dvostrukog napada u Kampali 2010. u kojem je ubijeno 76 ljudi tijekom napada za koji je odgovornost preuzela islamistička skupina Šabab sa sjedištem u Somaliji.

 

Papa je izrazio i "žaljenje i bol" zbog pomorske nesreće u Grčkoj u noći na srijedu kada je potonuo brod s više stotina migranata.

Sedamdeset i osam tijela je nađeno, a brojni su nestali.


Reci što misliš!