Događaji

na pristaništu Žigljen

Ministar Butković kušao zalogajčiće koje su pripremili učenici srednje škole iz Paga

Ministar Butković kušao zalogajčiće koje su pripremili učenici srednje škole iz Paga
SŠ Bartula Kašića Pag

Vrijedne ruke učenika SŠ Bartula Kašića Pag pripremile su catering za prigodi završetka treće faze nadogradnje trajektnog pristaništa i luke Žigljen. Hranu je kušao i ministar Butković.

U sklopu obilježavanja Dana grada Novalje, u ponedjeljak je svečano obilježen završetak treće faze nadogradnje trajektnog pristaništa i luke Žigljen. Obraćajući se okupljenima potpredsjednik Vlade i ministar Butković istaknuo je kako je ovo jedan značajan infrastrukturni projekt, koji je, uz luku Tkon u Zadarskoj županiji, bio jedna od prvih investicija koja je dobila europsko financiranje.

Nakon formalnosti, na neformalnom dijelu događaja kušao je zalogajčiće koje su pripremili učenici iz srednje škole na Pagu. 

- Zahvaljujemo Gradu Novalji i Lučkoj upravi Novalja što su nam ukazali povjerenje organizacije cateringa za ovu svečanost, poručili su iz škole.

Projektom su napravljeni radovi produljenja, odnosno dogradnje i rekonstrukcije obale 1, 2 i 3, dok se zahvatom omogućilo pristajanje plovila pri lošijim vremenskim uvjetima izgradnjom nasipa. 

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je u ponedjeljak, 12. lipnja 2023. godine na svečanosti otvorenja trajektnog pristaništa Žigljen, rekonstruiranog i dograđenog u okviru EU projekta vrijednog 9,74 milijuna eura.

 


Reci što misliš!