Događaji

gradske priče

Neka vas put dovede u galeriju Liliput!

Neka vas put dovede u galeriju Liliput!
Iva Pejković

I mi smo došli podržati umjetnost i kreativni duh! Grad nam se guši u poplavi plastičnih besmislenih suvenira koji se nude na svakom koraku, podržite lokalne autore i njihov rad.

U zadarskom Varošu, na adresi Varoška ulica 5 desetljećima su se odvijale aktivnosti od velikog značaja za kulturu grada. Od pojedinaca koji su ovdje proveli svoj vijek najznačajniji su fotografi Ante i Zvonimir, poznati kao braća Brkan - utemeljitelji Zadarske škole fotografije i međunarodnog biennala Čovjek i more.

U prostoru njihovog foto studija okupljali su se brojni umjetnici koji su oplemenili naš grad, a u prostorima kuće sačuvali se baštinski predmeti koji danas prenose povijesne priče Zadra.

A sada je na istoj adresi otvorena Galerija Liliput! I mi smo došli podržati umjetnost i kreativni duh! Grad nam se guši u poplavi plastičnih besmislenih suvenira koji se nude na svakom koraku, podržite lokalne autore i njihov rad.

Zrinka Brkan Klarin pokazala nam je unikatne radove, razglednice, nakit, torbe, book-ere, straničnike, igračke, šalice, staklene periske, tanjure s mrežom zadarskih ulica, cool facole, pa čak i male lutke u Dilinom "outfitu".

Posebno mjesto koje podsjeća na tamnu komoru kutak je za fotografe.

Neka vas put dovede u Liliput!

Police se još uvijek pune, jedva čekamo upoznati još kreativaca.

 


Reci što misliš!