Događaji

#županija

Dječji vrtić Lastavica iz Preka dobit će novi okoliš, odobreno preko 13 tisuća eura

Dječji vrtić Lastavica iz Preka dobit će novi okoliš, odobreno preko 13 tisuća eura
Naši Školji

Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio je Općini Preko 13.293,28 eura za projekt uređenja okoliša Dječjeg vrtića Lastavica u Preku.

Novac se dodjeljuje iz Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini, odnosno kroz Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima na koji je Općina Preko prijavila projekt.

Prema riječima načelnika Općine Preko Jure Brižića, projekt uređenja okoliša Dječjeg vrtića Lastavica u Preku ukupno je vrijedan  21.406,25 eura, a obuhvaća obnovu vanjskih terena i okoliša, zamjenu dotrajale ograde, uređenje zidnih površina ograde i prilagodbu za crtanje u sklopu dječje igre, postavljanje novih metalnih dvorišnih vrata, vrtne drvene ostave za igračke i različiti pribor te postavljanje fiksne drvene nadstrešnice u dvorištu kako bi se djeci omogućila igra u hladovini za toplijih dana.

-Nakon kompletne obnove dječjeg vrtića u Preku i uvođenja cjelodnevnog i jasličkog programa, potom obnove i proširenja dječjeg vrtića u Ugljanu i uvođenja cjelodnevnog programa te uređenja okoliša i dječjeg igrališta u sklopu vrtića u Ugljanu, ovo je logičan nastavak brige za naše najmlađe, istaknuo je Brižić i dodao da će se uređenjem okoliša vrtića u Preku osigurati bolji uvjeti za djecu i djelatnike te doprinijeti kvaliteti usluge i sigurnosti dječjeg vrtića.

 


Reci što misliš!