Događaji

5. i 6. lipnja

Odjel za Sociologiju Sveučilišta u Zadru poziva na međunarodni simpozij "Tijelo i društvo: konzumerizam, umjetna inteligencija i društvene posljedice"

Odjel za Sociologiju Sveučilišta u Zadru poziva na međunarodni simpozij
Bojan Bogdanić

Međunarodni simpozij "Tijelo i društvo: konzumerizam, umjetna inteligencija i društvene posljedice /Body and Society: Consumerism, AI and Social Consequences" održat će se na Odjelu za Sociologiju Sveučilišta u Zadru 5. i 6. lipnja 2023.

Tijekom dvodnevnog simpozija ugledni međunarodni stručnjaci, profesor Mike Featherstone i Dr Tomoko Tamari sa Goldsmiths Sveučilišta u Londonu (UK) održat će predavanja pod naslovom Consumer Culture and its Futures: Dreams and Consequences (prof. Mike Featherstone) i Artificial intelligence and the materiality of the body (Dr. Tomoko Tamari) nakon kojih će uslijediti diskusijski forum.

10538e408e2f6d9bb4fbd31cafa4bd75.jpg?v=2

U nastavku programa, u okviru kulturnog foruma s gostujućim predavačima razgovara se o njihovu dugogodišnjem uredničkom iskustvu u svjetski poznatim časopisima Theory, Culture & Society i Body & Society, kao i novim trendovima u sektoru akademskog izdavaštva.

Međunarodni simpozij organizira Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru u suradnji i uz podršku Hrvatskog sociološkog društva (HSD-a).

Program se održava u prostorijama Sveučilišta u Zadru na engleskom jeziku.


Reci što misliš!