#video
Zadarska riva postala je pozornica najpopularnijeg regionalnog burger festivala
Zadarska riva postala je danas pozornica najpopularnijeg regionalnog burger festivala u organizaciji kreativne agencije Kokoš ili jaje, ekipe strastvenih gurmana i event majstora koji su, među inim, stvorili Fuliranje i Burger festival u Zagrebu.
Zadrane i sve goste grada do 11. lipnja na Burger festivalu Zadar očekuje ukupno deset kućica, uz sedam gastronomskih čarobnjaka sa svojim delicijama kreiranim posebno za Festival.
Pored originalnih Instituta za burgere by Mate Janković i Chefs burgera by Ivan Pažanin u Zadar su stigli i uvijek inspirirani Full Circle by Marko Palfi, zatim genijalni 4 Burgers, te jedinstveni Beg’s Plant Based.
Boje grada domaćina na Festivalu brane nenadmašiv street food start up iz Zadra Picnic Mingle & Fun te Burgers & More.
Oni su najbolji debitanti i dobitnici dvije nagrade na Zagreb Burger Festivalu 2022, a svojim veselim duhom osvojili su srca mnogih street foodiesa diljem Hrvatske.
Riječ je inače o najrelevantnijem i najposjećenijem regionalnom street food festivalu kojeg svake godine u Zagrebu u 11 dana posjeti oko 150.000 posjetitelja koji pojedu više od 40.000 burgera i popiju 15.000 litara pive.
U 6 godina održavanja Zagreb Burger festival uvelike pridonio razvoju burger scene, značajno podigao standard kvalitete burgera diljem Hrvatske, inspirirao lokalnu i nacionalnu street food scenu te potakao i druge gradove na pokretanje Burger festivala, među kojima je od danas i Zadar.
Marko Palfi nam se predstavlja s četiri burgera: svojim poznatim klasikom – Smokey D, Dekadentom, Mediteraneom i vege Beyond burgerom.
Burger Dekadent prije 2 godine bio je pobjednik Burgerfesta, a zašto je tako uvjerili smo se i sami!
- Mi smo ovdje kao jedna mala obitelj, jako dugo svi zajedno radimo i susrećemo se na događanjima i festivalima, tako da je svačiji uspjeh i naš uspjeh, poručio je chef Mate Janković.
- U želji da svim obožavateljima dobre hrane i burgera ponudimo najukusniji i najsočniji burger napravljen od kvalitetnih i domaćih sastojaka rodio se ''Institut za burgere'', pojasnio nam je Janković.
Na kućici "Institita za burgere" probajte Smokey Classic burger, potom Pepper Jack i Bacon Jalapeno.
Pitali smo chefa Jankovića i kako to da je burger već jako dugo u trendu.
- Mislim da su svi klasici jako dugo tu, a burger je malo više od ''male crne haljine''. Osobno preferiram da ga netko drugi spremi za mene, našalio se Janković i planira itekako radno ljeto!
Bili smo na otvorenju i donosimo dojmove, a u nastavku doznajte i kakav glazbeni program vas očekuje ovih dana na rivi!
Vezane vijesti
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Marko Pupić Bakrač bavi se temom zdravstva u Zadru, njegov dopis donosimo u cjelosti
-
U samo nekoliko dana skočio je broj potpisa peticije udruge Prijatelji životinja za zabranu bučne pirotehnike!
-
Zadar wine festival organizira zanimljivu radionicu 15.siječnja u hotelu Kolovare
Izdvojeno
-
Marko Pupić Bakrač bavi se temom zdravstva u Zadru, njegov dopis donosimo u cjelosti
-
Hrvatska je druga najangažiranija država u svijetu (u odnosu na broj stanovnika), čije civilno društvo šalje humanitarnu pomoć u Ukrajinu, zahvaljujući uvelike predanom, angažiranom i stalnom radu 300 volontera udruge DOBRO DOBRIM DoDo.
-
Republika Hrvatska je na današnji dan prije 33 godine, 15. siječnja 1992. postala međunarodno priznata država, a istoga datuma, 15. siječnja, ali 1998. završena je i mirna reintegracija kojom je u ustavno-pravni poredak Hrvatske vraćeno dotad okupirano hrvatsko Podunavlje.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
Reci što misliš!