Događaji

lokalac.hr

Nova digitalna platforma osvaja publiku! Saznajte o čemu je riječ

Nova digitalna platforma osvaja publiku! Saznajte o čemu je riječ

Čitatelj koji živi i radi izvan mjesta rođenja putem ovog projekta može pratiti sve što se događa u rodnom gradu, ili u mjestu gdje mu živi rodbina i prijatelji. Prve reakcije publike su sjajne. Saznajte i vi o čemu se radi.

Nakon što se gotovo tri godine 'kuhao' u glavi idejnog kreatora, a zatim prošao i jednogodišnju fazu testiranja te eksperimentiranja, projekt Lokalac.hr napokon je ugledao svjetlo dana. I odmah je počeo osvajati publiku.

Vodeći se svjetskim standardima, digitalna platforma Lokalac.hr koristi sustav za prikupljanje vijesti sa svih lokalnih portala na jednom mjestu, te omogućava pojedinačnom korisniku, odnosno čitatelju da prema svojim sklonostima, koje će iskazati prilikom prve registracije, personalizira lokalni sadržaj prema vlastitom izboru.

Lokalac.hr kreiran je u skladu s najnovijim digitalnim trendovima i trenutno vrlo popularnim tehnološkim pristupom- "mobile first".  Takav moderni spoj omogućava čitateljima da jednostavno i lako pregledavaju lokalni sadržaj putem svojih pametnih telefona - u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu.

Ideja je da čitatelj, ako radi i živi izvan mjesta rođenja, putem Lokalca može pratiti sve što se događa u njegovom rodnom gradu, ili u mjestu gdje mu živi rodbina, kumovi ili punica, ili možda u  županiji u koju mu se odselio brat.

Sadržajne mogućnosti su brojne, a Lokalac.hr ih nudi u neograničenim količinama. Na čitatelju je samo da ih isproba i zatim izabere što će čitati i koga će čitati. Na raspolaganju mu je preko 100 lokalnih portala u više od 50 hrvatskih gradova.

"Projektom Lokalac.hr želimo promovirati lokalne medije koji su vrlo često i potpuno neopravdano - zaostavljeni. Njihov sadržaj ima kvalitetu, ima novinarsku težinu i često se prenosi i u nacionalnim medijima. Lokalni medijima želimo dati veću vidljivost upravo na toj nacionalnoj razini, kao i zasluženo priznanje za kvalitetan rad u teškim uvjetima u kojima djeluju", dodao je Mario Kojundžić, autor projekta.

Pored mogućnosti odabira gradova i/ili županija iz kojih ćete pratiti lokalne vijesti, pobrinuli smo se da vam omogućimo i različiti sadržaj koji također možete ručno izabrati. Tako vam nudimo da personalizirate točno određeni tip sadržaj koji želite pratiti - hoće li to biti politika, sport, kultura, ekonomija, vrijeme ili sve zajedno. Vaš je izbor.

Postanite stručnjak za lokalne vijesti i pridružite nam se na Lokalac.hr!


Reci što misliš!