Događaji

29. svibnja

Pokret otoka održava besplatan webinar na temu "Solarne elektrane za obiteljske kuće"

Pokret otoka održava besplatan webinar na temu

U sklopu projekta ”Energetska tranzicija otoka (ETO)“ Pokret Otoka organizira besplatnu online edukaciju za građane na temu solarnih elektrana za obiteljske kuće.

Ako vas zanima kako u vlastitom domu početi koristiti obnovljive izvore energije, u prvom redu solarne panele, onda je ovaj online webinar upravo za vas.

Trošak ugradnje kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje, udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije, samo su neke od korisnih informacija koje će te imati prilike saznati iz prve ruke na edukaciji o solarnoj energiji.

Webinar će se održati u ponedjeljak, 29. svibnja 2023. godine, od 18:00 do 20:00 sati na platformi ZOOM. Sudjelovanje je besplatno!

Sudjelovanje na webinaru dostupno je putem PRIJAVNOG OBRASCA.

Edukaciju će održati Ivan Zoković, ekspert za razvoj zajednica, zadruga i projekata obnovljivih izvora energije.

Aktivni je član Pokreta otoka te zadrugar u tri zadruge: energetske zadruge Apsyrtides na cresko-lošinjskom arhipelagu, zadruge Novi otok na otoku Korčuli te Zelene energetske zadruge u Zagrebu.

Bio je voditelj projekta Križevački sunčani krovovi – prve solarne elektrane financirane od strane građana putem crowdfundinga. Također, bio je voditelj projekta Solar Islands koji je za cilj imao izradu studije izvodljivosti i idejna rješenja za dvije komunalne fotonaponske elektrane. Jednu od 0,5 MW na području otoka Cresa i drugu snage 10 MW na području otoka Korčule.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Partneri na projektu su Splitsko-dalmatinska županija, Općina Lumbarda, Grad Cres, LAG 5, Maslina Resort.

Više o projektu pročitajte na poveznici.


Reci što misliš!