Događaji

30. svibnja

Doonosimo program obilježavanja Dana državnosti

Doonosimo program obilježavanja Dana državnosti
Marko Dimić/PIXSELL

Dan državnosti RH i Dan Oružanih snaga RH u Zadru će ove godine biti obilježeni u ponedjeljak, 29. svibnja, zajedničkim programom koji organiziraju Grad Zadar i Hrvatska vojska.

Program počinje u 9 sati na Istarskoj obali kod Pozdrava Suncu izložbom vojnih sredstava i tehnike na kojoj će biti predstavljen i borbeni helikopter OH 58D KIOWA WARRIOR, BOV-3, te druga oprema i tehnika na promidžbenim štandovima. Izložba je za sve posjetitelje otvorena do 15 sati. 

U sklopu programa održat će se letački program akro grupe Krila Oluje te predstaviti sposobnosti protupožarnog zrakoplova CL-415 neposredno ispred zadarske rive. Letački program počinje u 10;30 sati.

Na zadarskom Forumu, s početkom u 20 sati, Grad Zadar organizira koncert klape Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Klapa Sveti Juraj dobitnik je brojnih priznanja i nagrada (npr. glazbena nagrada Porin 2022. godine za album 'Plovit se mora' u kategoriji najboljeg albuma pop-folklorne glazbe). Djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske i obilježava je koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, braniteljskih udruga, kulturnim manifestacijama...


Reci što misliš!