Događaji

strukovni sajam

Koje mogućnosti nudi Strukovna škola Vice Vlatkovića?

Koje mogućnosti nudi Strukovna škola Vice Vlatkovića?
Morgan Matijević

Strukovna škola Vice Vlatkovića u sklopu projekta "budi spreman i kompetentan" organizira strukovni sajam na temu „Promocija strukovnog obrazovanja kroz primjenu električnih vozila i robotike u sektoru strojarstva.“ Uz gostovanje Natanaela Petrova, posjetitelji će imati prilike ući u svijet električnih i hibridnih automobila

Sajam će se održati 27. svibnja, na parkingu s lijeve strane gradskog mosta kod glavnog ulaza u Grad (Nova Vrata) s početkom u 10 sati.

Osim izlagačkog dijela vozila, sudionici će imati prilike sudjelovati na dvama predavanjima u Kneževoj palači  od 11 do 12 sati. 

Sajam će okupiti  renomirane izlagače s atraktivnim hibridnim/električnim vozilima među kojima su:  Aviacars, Opel Mitrović, AC Zadar, Trofej auto,  KIA AC Perović, Inej autocentar, M.T.A. THOMAS,  Perfekt auto, Auto Hrvatska Automobili, Peta Brzina i Tesla Hrvatska.

Posjetitelji će imati prilike ući u svijet električnih i hibridnih automobila. U dogovoru s predstavnicima iz tvrtke Tesla Hrvatska, zainteresiranima će biti omogućena probna vožnja u trajanju 20  tak minuta.  

S ponosom najavljujemo Natanaela Petrova, danas uspješnog mladog čovjeka i bivšeg učenika Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru. Riječ je o poznatom zadarskom automobilistu, koji u tom sportu niže uspjeh za uspjehom vozeći „svoju malu plavu“. 

„Mala plava“ je Zastava 101 prilagođena i prerađena za automobilske utrke s kojom savladava prepreke i postiže rezultate. 

Osim izlagačkog dijela vozila, sudionici će imati prilike sudjelovati na dvama predavanjima u Kneževoj palači  od 11 do 12 sati. Prvu temu „Budućnost robota“ predstavit će Ante Medić, direktor startupa Pulsar Labs za razvoj elektroničke opreme.  Drugu temu „Pametna bova i Antarktika“  predstaviti će Lovro Valčić, osnivač i direktor razvojno-istraživačkog instituta „Bruncin“ koji sudjeluje u istraživanju polarnih krajeva te čija tvrtka proizvodi sofisticirane senzore i sustave za istraživanje leda.

Za cjelokupnu dobru atmosferu sajma pobrinuti će se DJ.

 


 


Reci što misliš!