Događaji

umro zaštitar

Dvojica osumnjičenih za tučnjavu u Biogradu puštena uz mjere opreza

Dvojica osumnjičenih za tučnjavu u Biogradu puštena uz mjere opreza
Dino Stanin/PIXSELL

Državno odvjetništvo nastavlja s istragom tučnjave u biogradskom noćnom klubu, tijekom koje je pozlilo zaštitaru koji je potom i umro. Ispitat će se svjedoci te provesti sudsko-medicinsko vještačenje.

Pred sutkinju istrage danas su privedena još dvojica mladića u dobi od 23 i 24 godine osumnjičena za sudjelovanje u tučnjavi. 

Sutkinja Iva Lovrin dijelom je prihvatila prijedlog tužiteljstva, te obojici odredila mjeru opreza kao zamjenu za istražni zatvor i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. 

- To znači da je sutkinja istrage našla da postoji opasnost da bi osumnjičenici na slobodi mogli utjecati na svjedoke koji trebaju biti ispitani u daljnjem tijeku postupka, ali je smatrala da za otklanjanje navedene opasnosti nije potrebno odrediti istražni zatvor nego mjere opreza. Sutkinja istrage je odbila prijedlog za određivanje istražnog zatvora na temelju članka 123. stavak 1.3 ZKP-a jer nije našla okolnosti koje upućuju na opasnost od ponavljanja kaznenog djela, rekla je glasnogovornica Županijskoga suda u Zadru Sandra Radanović. 


Reci što misliš!