Događaji

nema labavo

Komunalni redari na Poluotoku uklanjaju stolove s terasa koje nemaju ugovor o zakupu

Komunalni redari na Poluotoku uklanjaju stolove s terasa koje nemaju ugovor o zakupu

Zadarski komunalni redari jutros su u nastavku akcije uklanjanja nelegalnih ugostiteljskih terasa uklonili dio opreme iz ugostiteljskog objekta Ledana te iz kafića tvrtke Icecream Group d.o.o. u Širokoj ulici.

- Vlasnici ovih objekata prethodno su dobili rješenje o uklanjanju nelegalno postavljenih stolova i stolica ali to nisu učinili, pa su jutros to učinili naši redari, kazao je Hrvoje Šarić, zamjenik pročelnika Ureda za komunalne djelatnosti grada Zadra :

- Plan je da se i dalje uklanjaju sve stolice i stolovi svih ugost. objekata koji nemaju ugovor o zakupu javne površine. Vidjet ćemo kroz naredne dane i nastaviti akciju kod svih koji su nelegalno postavili stolice i stolove na javnu površinu - kazao je za Radio Zadar Šarić. 

Dodaje kako je prethodno viši turistički inspektor Državnog inspektorata naložio komunalnom redarstvu grada Zadra postupanje u Ugostiteljskom objektu Ledana u Perivoju kraljice Jelene Madijevke. Redarstvo je tražilo očitovanje od Nasada i tvrtke Riva Liburna d.o.o. 

- Po primljenim očitovanjima pokrenut je upravni postupak  i izdano je rješenje o uklanjanju ugost. stolova i stolica s rokom izvršenja, a budući da u dostavljenom roku oprema nije uklonjena, komunalno redarstvo je izvršilo rješenje putem ugovorenog izvođača - tvrtke SJAJ.

Što se tiče druge lokacije, tvrtke IceCream Group d.o.o - oni nemaju ugovor o zakupu javne površine pa je pokrenut postupak o uklanjanju stolova i stolica s javne površine - pojasnio je zamjenik pročelnika Šarić. 


Reci što misliš!