Događaji

GEO EKO

Učenici MIOC-a iz Zagreba dva dana čistili područje Sušice

Učenici MIOC-a iz Zagreba dva dana čistili područje Sušice
Naši školji

Trideset i osam učenika trećih i četvrtih razreda XV. gimnazije – MIOC iz Zagreba, okupljenih u sekciju GEO EKO, u pratnji profesora Berislava Rusana i Josipa Ivete, sudjelovalo je proteklog vikenda u prvom dijelu ekološke akcije Zajedno za čišći otok Ugljan.

Podijeljeni u nekoliko grupa, kako bi se obuhvatila što veća površina i više smjerova čišćenja, dva su dana čistili područje Sušice, u smjeru Lučinog sela preko Kapetanovog šetališta i zaseoka Batalaža do pješčane plaže Mostir.

Potom, u smjeru Mulina uz crkvicu svih Svetih, preko zaseoka Gornje Selo do Ovčjaka i plaže Južna luka, a treći je pravac bio u smjeru Rta sv. Petar.

 

Rezultat cijelog vikenda je stotinjak punih vreća smeća, uglavnom plastike, a manje stakla, željeza, papira, a našla se i pokoja ribarska kašeta.

“Najveći ulov” vikenda bio je jedan stari televizor.

 

Turistička zajednica Općine Preko zahvaljuje sekciji GEO EKO XV. gimnazije te iznajmljivaču Ivanu Mekeleniću koji je u svom kampu Mekelenić ugostio sudionike akcije iz Zagreba.

 

- Akcija zajedno za čišći otok Ugljan nastavlja se sljedeći vikend, kada nam u goste dolaze stari prijatelji DPS Zagreb, a u planu je čišćenje uvala u zaseocima Sušica, Lučino selo i podizanje krupnog otpada iz uvale Kobiljak, najavljuje Marina Belić Telac iz TZO Preko.


Reci što misliš!