Događaji

s konferencije

Zadarska županija oduvijek je bila otvorena za volontiranje, a sada ima i aplikaciju DonatQR

Zadarska županija oduvijek je bila otvorena za volontiranje, a sada ima i aplikaciju DonatQR
Iva Pejković

Zadarska županija oduvijek je bila otvorena za volontiranje, kazao je danas Josip Vidov, jedan od pokretača Volonterskog centra Zadar. Od samog osnutka do danas VCZ je "narastao" i ojačao upravo zahvaljujući interesu koji ne prestaje

Krize poput poplave u Slavoniji, migrantske krize, rat u Ukrajini, neki su od možda najvećih izazova naših volontera. Od prve "baze" s 200 ljudi do današnjih velikih brojki, tisuću, hvalevrijedna je to ideja i realizacija projekta o kojoj smo danas slušali na završnoj konferenciji InfoRooma u Kneževoj palači.  

Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva” koji provode udruga ZOE Centar za unapređenje i razvoj zajednice i Grad Zadar polako se privodi kraju.

Okrugli stol održan je s pokretačima i promotorima volontiranja u Zadru, Marija Špaleta, Josip Vidov, Marija Pletikosa, Ljiljana Fabac, a potom je predstavljena nova aplikacija DonatQR - koja će biti divna stvar svima koji se žele uključiti u zajednicu bilo da nude volonterski angažman ili sami žele pronaći isti!

U cjelodnevnom programu održana su brojna predstavljanja udruga i pojedinaca koji su svojim djelovanjem dali značajan doprinos razvoju volontiranja na našem području, a time pridonijeli razvoju zajednice.


Reci što misliš!