Događaji

Prtljug, faza I.

Za gradnju nerazvrstane prometnice Općini Preko odobreno 35.600 eura

Za gradnju nerazvrstane prometnice Općini Preko odobreno 35.600 eura
Naši školji

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavilo popis odabiranih projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnoga gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se financirati u 2023. godini.

Prijave projekata na Javni poziv Ministarstva bile su moguće od 8. veljače 2023. do 10. ožujka 2023. godine, pišu Naši Školji.

Nakon provedene administrativne provjere pristiglih zahtjeva, proveden je postupak vrednovanja i ocjenjivanja za tu svrhu formiranog povjerenstva ministarstva. Odobreno je 388 projekta koji će se sufinancirati s ukupnim iznosom od 9,498.400 eura.

U Zadarskoj županiji sufinancirat će se 19 projekata, a maksimalni iznos od 35.600 eura dobili su sanacija i asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Starigradu, gradnja nogostupa i ceste u Velimu, gradnja nerazvrstane prometnice Prtljug, faza I. u Općini Preko, sanacija cesta u Srbu i gradnja nogostupa u Lišanima Ostrovičkim.

Osim u Općini Preko, na zadarskim će se otocima sufinancirati projekti u Općini Pašman – Regulacija prometa u mirovanju, II. faza sa 20.100 eura i u Općini Povljana na Pagu – Koncepcijsko rješenje vodoopskrbe Povljane sa 7100 eura.


Reci što misliš!