Događaji

#aktualno

U Kneževoj palači završna konferencija InfoRooma

U Kneževoj palači završna konferencija InfoRooma
Iva Pejković

U cjelodnevnom programu planirana su brojna predstavljanja udruga i pojedinaca koji su svojim djelovanjem dali značajan doprinos razvoju volontiranja na našem području, a time pridonijeli razvoju zajednice

Projekt „InfoRoom“ - Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva” koji provode udruga ZOE Centar za unapređenje i razvoj zajednice i Grad Zadar, polako se privodi kraju!

Pozivamo vas stoga na posljednju aktivnost projekta kao i na završnu konferenciju koja će se održati u prostoru II palače, u ponedjeljak, 15. svibnja 2023. godine s početkom u 11:00 sati. Sudjelujte u aktivnostima poticanja volonterstva u sklopu Info dana pod nazivom  Volonterstvom do bolje zajednoce kojeg organiziramo s Volonterskim centrom Zadar.

U cjelodnevnom programu planirana su brojna predstavljanja udruga i pojedinaca koji su svojim djelovanjem dali značajan doprinos razvoju volontiranja na našem području, a time pridonijeli razvoju zajednice.

Program:

11:00 - 11:45 Volonterski centar - predstavljanje

                      Okrugli stol s pokretačima i promotorima volontiranja u Zadru (Marija Špaleta, Josip Vidov, Marija Pletikosa, Ljiljana Fabac)

11:45 - 12:00 Predstavljanje aplikacije DonatQR (Zaklada IRI - Dana Jurman Jakus i Michael Freer)

12:00 - 12:30 Osvježenje i umrežavanje

12:30 - 13:30 Predstavljanje udruga i mogućnosti volontiranja

13:30 – 14:30 Iskustvo volontiranja/živa knjižnica

Nakon Info dana, organiziramo završnu konferenciju projekta InfoRoom - Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva koja će se održati u Koncertnoj dvorani braće Bersa (Kneževa palača) s početkom u 14: 30 sati.

Na konferenciji će sudjelovati Renata Marušić predstavnica udruge ZOE Centar za unapređenje i razvoj zajednice koja je ujedno i nositelj projekta, zatim predstavnica projektnog partnera Grada Zadra, Dina Bušić, te predstavnici organizacija koje su bile uključene u projekt kao korisnici, Natali Mahmić iz Zadarskog plesnog ansambla te Silvestar Petrov iz udruge Prizma.

Od početne konferencije koja se održala 18. ožujka 2022. do danas, provedeb je niz aktivnosti među kojima i radionice vezane za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva te predstavljanje primjera dobre prakse organizacija civilnog društva, s naglaskom na one koje se bave mladima. U sklopu projekta realiziran je Priručni za pokreatnje i vođenje organizacija civilnog društva koji će pomoći u pokretanju novih građanskih inicijativa.

Završna konferencija organizira se u sklopu projekta "Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva" koji se provodi od 30. studenog 2021. do 30. svibnja 2023. godine. Vrijednost projekta je 53.428,69 EUR-a uz 100% financiranje.


Reci što misliš!