Događaji

dhmz

Nastavlju se nestabilne vremenske prilike, uz više sunčanih razdoblja

Nastavlju se nestabilne vremenske prilike, uz više sunčanih razdoblja

Nastavlju se nestabilne vremenske prilike, no u subotu, ponedjeljak i sredinom sljedećeg tjedna bit će česta i sunčana razdoblja.

U subotu u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjiva naoblaka, a mjestimična kiša, često i u obliku pljuskova, tek u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni. Najniža temperatura zraka oko 10 °C, a najviša do 20 °C.

U središnjoj Hrvatskoj vrijednosti će biti malo niže. Jutro većinom oblačno, ali povremena kiša, unatoč sunčanim razdobljima, češća popodne. Vjetar uglavnom slab.

Oblaci i sunčana razdoblja izmjenjivat će se i na zapadu zemlje. Ponegdje će padati kiša, većinom u unutrašnjosti. Slabo do umjereno jugo danju će okretati na južni i jugozapadni vjetar, a u noći na buru. Najniža temperatura od 6 °C u gorju do 13 °C na otocima sjevernog Jadrana, a najviša između 15 i 20 °C.

Dalmacija će biti djelomice sunčana uz promjenjivu naoblaku i povremeno valja računati na kišu, pa i u obliku pokojeg pljuska. Puhat će umjereno jugo koje će navečer jačati. Najviša temperatura zraka od 19 do 21 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske promjenjivo oblačno i nestabilno, no popodne novo jače naoblačenje, uz porast vjerojatnosti za neverine. Umjereno jugo jačat će na jako, u noći na udare moguće i olujno. Stoga će more biti umjereno valovito i valovito. Najniža temperatura zraka od 13 do 15 °C, u zaobalju niža. Najviša do 21 °.


Reci što misliš!