Događaji

"nećemo imati posla ni s jednima ni drugima"

Akcija mladih prekida suradnju s SDP-om i NL Enija Meštrovića, traže i ostavku Marka Vučetića

Akcija mladih prekida suradnju s SDP-om i NL Enija Meštrovića, traže i ostavku Marka Vučetića
Novi radio

Akcija mladih zatražila je danas od predsjednika Gradskog vijeća Marka Vučetića da podnese ostavku ili će ju oni zatražiti na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Na konferenciji za medije sazvanoj ispred prostorija SDP-a na Pet bunara, Ante Rubeša, Marjana Botić, Roko Tadin i Marko Pupić-Bakrač.

- Javno pozivamo predsjednika GV Marka Vučetića da podnese ostavku jer je HDZ opet okupirao gradsku upravu, a Vučetić je glasao za naše amandmane pa mislimo da je i on prevaren. Smatramo da je šteta da jedna takva moralna veličina gubi vrijeme na HDZ-ovce, a ako ne podnese ostavku mi ćemo ju službeno zatražiti, kako bi ga zaštitili kao osobu koja podržava narod, a ne HDZ, istaknuo je Ante Rubeša.

Obznanili su kraj bilo kakve suradnje s ovom strankom, ali i nezavisnom listom Enija Meštrovića.

- SDP je bio u koaliciji Srcem za Zadar, koja je prekinuta nakon lokalnih izbora. Žalosno je da se SDP odmaknuo od tog slogana i priklonio najvećoj kriminalnoj organizaciji na ovim prostorima. Nova većina nastala je većom prijevarom birača od one Renate Peroš. Ova tobožnja nezavisna je čak i lagala javnost da će podržati naše amandmane koje smo mi predali, a promijenili su odluku nakon tajnog sastanka na kojem su sudjelovali Enio i SDP a mi nismo bili pozvani iako smo bili predlagači. Sve naše socijalne amandmane su odbijali ili bili suzdržani i tako su zaštitili politiku kriminalne organizacije. Imamo pravo na 15 posto proračuna, a dali su amandmane za 0,2 posto, što znači da su prevarili svoje birače za mrvice sa stola, naglasio je još Rubeša.

Ogorčenje nije skrivala niti Marjana Botić dodavši kako je bilo tužno gledati kako se ignoriraju upravni sud i Ministarstvo financija. Roko Tadin je naglasio da su odbijeni čak i oni socijalni amandmani koji su vrlo malo koštali.

- SDP i nezavisni ovim činom tjeraju vodu na mlin HDZ-u, na štetu građana. Ako mogu izmijeniti proračun 15 posto, a izmjene 0,2, to je katastrofa. Od svih mogućih direktora smijene najnebitnijeg Dilbera, dolazi još gori koji je upropastio KK Zadar i sada su zadovoljni. Od sada više nećemo imati posla ni s jednima ni drugima. Nadam se da moje prijateljstvo se Eniom od djetinjstva ostaje, što se tiče politike više nemamo o čemu razgovarati za kraj će, Pupić-Bakrač, prenosi Radio Zadar.


Reci što misliš!