Događaji

Novi uspjesi

Uspješan završetak ciklusa Pilot radionica za djecu i mlade u sklopu projekta Kreativna škola STEM-a

Uspješan završetak ciklusa Pilot radionica za djecu i mlade u sklopu projekta Kreativna škola STEM-a
Zajednica tehničke kulture Zadarske županije

Projekt Kreativna škola STEM-a započeo je 12. svibnja 2021. prijavom na poziv "Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a" te potpisivanjem Ugovora o provedbi s kontrolnim tijelima Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva i Uredom za udruge – Vlada RH.

Pilot radionice za djecu i mlade s ciljem popularizacije STEM pristupa, kao glavnom cilju projekta, obuhvatile su ciklus od dvadeset besplatnih radionica koje su se održavale svake subote počevši od siječnja ove godine.

Polaznici radionica su bili učenici i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Zadarske županije (ukupno 45-ero djece i mladih raspoređenih u dobne skupine od 1. – 4. razreda OŠ, 5. – 8. razreda OŠ te 1. – 4. razreda SŠ) koji su stekli praktična znanja i vještine sa širokim spektrom primjene kroz zanimljive teme.

 

334a2110c285959d5bb6b5c8bb752f32.jpg?v=2

 

Provedba radionica omogućena je nabavom vrijedne opreme iz proračuna projekta, a odnosi se na tri komada 3D printera, petnaest stolnih i dva prijenosna računala.

Voditelje i voditeljice radionica predstavljaju pripadnici organizacija civilnog društva, odnosno članovi udruga pod Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije koji su prethodno pohađali interaktivnu online edukaciju u organizaciji Novamina centra inovativnih tehnologija.

 

Cilj edukacija bio je priprema polaznika za održavanje i vođenje Pilot radionica za djecu i mlade koje populariziraju STEM.

U tu svrhu izrađen je i on-line priručnik koji predstavlja sažetak relevantnih tema edukacija iz područja programskih rješenja u analizi klimatskih pokazatelja, rada s 3D printerima te razvoja inovativnih pedagoških vještina.

Svrha priručnika je pružanje uvida u sadržaj i metode izvedbe Pilot radionica za djecu i mlade kako bi se osvijestili njihovi potencijali u smislu aktivnih sudionika u modernom društvu na primjeru STEM pristupa u praćenju klimatskih promjena.

 

U ugodnoj i dinamičnoj atmosferi ukupno je provedeno šezdeset radionica za spomenute razredne uzraste.

Odaziv je bio velik te je svatko je imao priliku pronaći „dio“ STEM-a koji ga najviše zanima.

 

- Polaznicima čestitamo na završenoj edukaciji, a svima uključenima zahvaljujemo na postignutim željenim rezutatima i suradnji, poručuju iz Zajednice tehničke kulture Zadarske županije.


Reci što misliš!