Događaji

#našiškolji

Zbog gradnje trgovačkog centra, uništena cesta od Preka do Ugljana

Zbog gradnje trgovačkog centra, uništena cesta od Preka do Ugljana
Naši školji

Dopis medijima poslala je grupa nezadovoljnih stanovnika Ugljana, kroz čije mjesto već dva mjeseca divljaju kamioni s građevinskim otpadom, kamenom s gradilišta budućega trgovačkog centra u Kalima, koji odvoze na dvije privatne parcele u Ugljanu.

- Već dva mjeseca trpimo ovaj teror na cestama prema Ugljanu. Bojimo se mi u autima, a još više za djecu koja pješice idu u školu. Tko im je to dopustio i dokad će trajati?

Dopis medijima poslala je grupa nezadovoljnih stanovnika Ugljana, kroz čije mjesto već dva mjeseca divljaju kamioni s građevinskim otpadom, kamenom s gradilišta budućega trgovačkog centra u Kalima, koji odvoze na dvije privatne parcele u Ugljanu.

- Ne samo što se bojimo za živote svoje djece i nas koji smo svakodnevno u prometu, nego još trpimo i njihovu verbalnu drskost kada im prigovorimo zbog svega toga, ali i uništavanja ograda ispred naših kuća.

Sve te pritužbe stigle su i na adresu Općine Preko, čiji komunalni redari svakodnevno svjedoče i uništavanju otočne prometnice između Kali i Ugljana.

- Mi smo sve dokumentirali, fotografirali, i uputili dopise Državnom inspektoratu, Hrvatskim cestama i Županijskoj upravi za ceste, u kojima smo naveli da je svakodnevni prijevoz više stotina tona kamenog agregata teretnim vozilima nosivosti cca 40 tona uzrokovao ozbiljnu deformaciju kolničke konstrukcije na državnoj cesti DC 110. Također, utvrđeno je vidno oštećenje kolničke konstrukcije u Ulici Otočkih dragovoljaca (LC 63093) u mjestu Ugljan, što je u nadležnosti Županijske uprave za ceste Zadarske županije, objašnjava načelnik općine Jure Brižić.

Napominje kako se deformacije odnose na raspucavanje asfaltnog zastora, stvaranje udubina, novih, a postojeće su postale još dublje.

- Da se slikovito izrazim, u ovom trenutku vožnja od trajektnog pristaništa u Preku prema mjestu Ugljan izgleda više kao surfanje po valovima i situacija je sve gora jer radovi na gradilištu u Kalima još nisu gotovi, a sigurnost prometnice svakim je danom sve manja, dodao je općinski načelnik Brižić.

Izvor: Naši školji

 


Reci što misliš!