Događaji

nadbiskupija

Bogat tjedan vjerskih događanja: Nadbiskup će u srijedu predvoditi svečano slavlje u Arbanasima, u petak će blagosloviti novi oltar u Selinama

Bogat tjedan vjerskih događanja: Nadbiskup će u srijedu predvoditi svečano slavlje u Arbanasima, u petak će blagosloviti novi oltar u Selinama

Iz Zadarske nadbiskupije stižu obavijesti o događanjima ovog tjedana.

Svetkovina posvete župne crkve sv. Nikole u župi Prikazanja BDM u Kistanjama i blagdan Prijenosa moći Sv. Nikole biskupa svečano se slavi u Kistanjama u utorak, 9. svibnja. Svečano koncelebrirano misno slavlje u kistanjskoj župnoj crkvi sv. Nikole s početkom u 11,00 sati predvodi dubrovački biskup Roko Glasnović. Nakon mise, biskup Glasnović predvodi i svečanu procesiju s moćima sv. Nikole.

Blagdan Gospe Loretske svečano se slavi u župi Gospe Loretske u Arbanasima u Zadru u srijedu, 10. svibnja.

Svečano koncelebrirano misno slavlje s početkom u 18,00 sati u župnoj crkvi Gospe Loretske predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Nakon mise, mons. Zgrablić predvodi veliku svečanu procesiju s čudotvornim Gospinim kipom kroz  predio Arbanasa.

Mise na blagdan kojega Zadrani nazivaju Arbanaško čudo još su u 7, 9 i u 10,30 sati. Svetkovinu u Arbanasima tradicionalno pohodi tisuće Marijinih štovatelja iz cijele Zadarske nadbiskupije osvjedočenih u Gospin zagovor.

Predstavljanje drugog dijela Monografije Katedrala u Zadru pod nazivom 'Rasprave o povijesti katedrale' održava se u četvrtak, 11. svibnja u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa 'Zmajević' u Zadru s početkom u 20 sati.

Drugi svezak Monografije će predstaviti prof. dr. sc. Pavuša Vežić, voditelj projekta te recenzenti prof. dr. sc. Serđo Dokoza i prof. dr. sc. Josip Vrandečić.  

Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić će blagosloviti novi oltar u župnoj crkvi Rođenja BDM u Selinama za vrijeme mise koju u Selinama predvodi u petak, 12. svibnja s početkom u 18,00 sati. Tada će se u taj oltar postaviti moći bl. Miroslava Bulešića koje je župa Seline dobila na čašćenje.  


Reci što misliš!