Događaji

najavljena završna konferencija

Projekt "Kreativna škola STEM-a" došao kraju

Projekt
Inovacija

Završna konferenciju projekta „Kreativna škola STEM-a“ održat će se u četvrtak, 11. svibnja.

Zajednici tehničke kulture Zadarske županije kao prijavitelju na Poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEMA-a“ odobren je iznos od 137.626,07 EUR  (1.036.943,59 KUNA) za projekt „Kreativna škola STEM-a“, kodni broj:UP.04.2.1.10.0037 koji se sufinancirao iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i Državnog proračuna Republike Hrvatske – Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Svrha projekta je ojačati kapacitete OCD-a za provedbu aktivnosti popularizacije STEM-a među djecom i mladima. Projekt je rezultirao programom osposobljavanja za OCD-e te njihovim umrežavanjem sa sličnim organizacijama unutar EU. Također, rezultat je provedena Pilot aktivnost za širu javnost, posebno djecu i mlade s ciljem osvještavanja njihovih potencijala kao aktivnih sudionika u modernom društvu i to na primjeru STEM pristupa u praćenju aktualnosti vezanih za klimatske promjene. Nositelj projekta je Zajednica tehničke kulture Zadarske županije, a partneri su Zadarska županija – Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport, udruga Zadar Developers Hub i Sveučilište Sjever.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć u pripremi i provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere.


Reci što misliš!