Događaji

cijeli svijet za jedan cilj

Nataša Šustić i Tomasz Osmulski otrčali najviše kilometara u zadarskoj utrci Wings for Life

Nataša Šustić i Tomasz Osmulski otrčali najviše kilometara u zadarskoj utrci Wings for Life
Bojan Bogdanić

Danas je održana još jedna, deseta u nizu utrka Wings for Life World Run. U cijelom svijetu sudjelovalo je 206 tisuća trkača te je prikupljeno oko 5,8 milijuna eura za istraživanje leđne moždine.

U Zadru je utrka održana deveti put za redom a prijavljeno je bilo blizu 6.500 trkača, a startalo je oko 5.500 trkača.

Wings for Life World Run Zadar 2023. Wings for Life World Run Zadar 2023.

Najdulji put od trkača koji su u 13 sati startali sa zadarske rive prešli su su bili Nataša Šustić svestrana sportašica koju je automobil sustigao na 47. kilometru, a gotovo do 51. kilometra dotrčao je Poljak Tomasz Osmulski.

Među trkačima su bili mnogi poznati Zadrani, pa i poznata zadarska politička lica poput ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlića koji je pretrčao 12,4 kilometra, doznaje Radio Zadar.

Globalni pobjednik za muškarce je Japanac Jo Fukuda koji je pretrčao 69 kilometara, za žene Poljakinja Kasia Szkoda s pretrčanih 55 kilometara.

- Wings for Life kao zaklada i Wings for Life World Run kao udruga pokazuju da zajedništvo čini čuda. Vidjeli smo već i neke prve korake zahvaljujući kliničkim istraživanjima koja su bila financirana od strane zaklade. Pomaci su svakako tu, a ovo je jedna predivna priča - kazala je Josipa Galić iz organizacije.


Reci što misliš!