Događaji

preko

Manifestacija Noć tvrđava otkrila nove zanimljivosti o Tvrđavi sv. Mihovila

Manifestacija Noć tvrđava otkrila nove zanimljivosti o Tvrđavi sv. Mihovila
Naši školji

Kako se gradila i nadograđivala, čemu je i kome služila, tko je u njoj privremeno i povremeno živio te kakve je navike imao, od prehrambenih do higijenskih, otkrila je druga po redu manifestacija Noć tvrđava na Tvrđavi sv. Mihovila iznad Preka i Poljane.

Kao sudionik u četiri arheološke kampanje na Tvrđavi sv. Mihovila, svoje znanje o najljepšoj tvrđavi Zadarske županije s, nažalost, malobrojnim posjetiteljima podijelio je arheolog Pio Domines Peter.

Noć tvrđava kulturna je manifestacija koja se održava u sklopu europskog Projekta Fortitude, a organiziraju je projektni partneri: Tvrđava kulture Šibenik, Grad Banja Luka, Grad Karlovac i Opština Bar s ciljem razvoja i promicanja turističke ponude utvrđene baštine kao generatora dodane kulturno-turističke vrijednosti.

Ideja za manifestaciju potekla je iz Šibenika, a priključilo joj se 40-ak gradova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Šibenik je i središnje mjesto događaja, a Općina Preko i TZO Preko uključili su se prošle godine, kada je organizirana prva Noć tvrđava.


Reci što misliš!