Događaji

suredanja dviju škola

Učenici iz Biograda kuhali i pripremali proizvode za projekt "Štorija o cukru", a njihove kolegice iz Zadra dokumentirale proces

Učenici iz Biograda kuhali i pripremali proizvode za projekt
SS BNM

U sklopu projekta „Štorija o cukru“, ravnateljica Prirodoslovno-grafičke škole Zadar, Anamarija Ivković te učenice završnog razreda, smjera grafički urednik - dizajner, 26. travnja posjetile su Srednju škole Biograd na Moru kako bi snimile proces izrade ušećerenih badema, arancina, keksića od prhkog tijesta te tradicionalnog biogradskog kolača – Vodenjak.

Učenici Srednje škole Biograd na Moru, smjer - kuhar, sudjelovali u kuhanju i snimanju procesa izrade lokalnog turističkog proizvoda. Aktivnost je provedena u suradnji sa Prirodoslovno-grafičkom školom Zadar, kao jedna od finalnih etapa u projektu "Štorija o cukru". 

Prirodoslovno-grafička škola Zadar zadužena je za realizaciju vizualnog identiteta, odnosno dizajn ambalaže turističkog proizvoda „Štorije o cukru“ te izradu videozapisa o nastanku samog proizvoda. 

U pripremi proizvoda, odnosno kuhanju i slaganju oglednih primjeraka proizvoda sudjelovali su učenici 2. c i d razreda pod vodstvom njihovih nastavnika, prof. Marina Banovića i prof. Kristijana Pezelja. 

Kuhanje i snimanje je prošlo u opuštenoj atmosferi, a učenici su nakon dobro odrađenog posla promotivne paketiće podijelili našim gostima iz partner škole ovoga projekta, a dio slastica je završio i u zbornici. 

Ovom aktivnosti odrađena je još jedna faza projekta te smo korak bliže prezentiranju lokalnog turističkog proizvoda „Štorija o cukru“ na Danu otvorenih vrata koji se ove godine obilježava na Dan škole, 17. svibnja 2023. 


Reci što misliš!