Događaji

#video

Mladima samo treba dati priliku

Mladima samo treba dati priliku
Iva Pejković

Predsjednica udruge CINAZ Zadar, Morana Rogić Vihar, danas je održala izlaganje u sklopu projekta Info room u Gradskoj knjižnici Zadar. Ovo je još jedan susret udruga koje se bave mladima i rade za mlade, a nažalost, ovih dana svjedočimo alarmantnim vijestima koje nas potiču da još više promišljamo o mladima.


Kako potaknuti mlade na sudjelovanje u životu zajednice?

Kakve projekte razvijati za mlade?

Na susretu je bila i pročelnica Odjela za kulturu i sport, Dina Bušić, koja nam je kazala nešto više o tome kako Grad Zadar radi na uključivanju mladih život grada Zadra, odnosno kako Grad radi na podršci organizacijama civilnog društva vezanima uz mlade.

Predstavila nam se i Zoomom Udruga Delta iz Rijeke. To je organizacija za mlade i aktivne građane i građanke. Udrugu Delta su 2008. godine osnovali dugogodišnji GONG-ovi aktivisti Igor Bajok, Petar Ležaja i Aleksandra Vinkerlić.

Svrha osnivanja bilo je osnaživanje građana, građanskih inicijativa i udruga građana na području Republike Hrvatske, radi jačanja njihovog utjecaja na društvene procese i razvoj demokratskog i civilnog društva kroz informiranje, savjetovanje i izobrazbu.

Delta danas provodi projekte usmjerene na jačanje kapaciteta civilnog društva, strukturirani dijalog mladih s donositeljima odluka, izvaninstitucionalnu edukaciju mladih u području građanskih prava te na volontiranje mladih.


Reci što misliš!