Događaji

vremenska prognoza

U petak sunčano i danju osjetno toplije, bura pa maestral

U petak sunčano i danju osjetno toplije, bura pa maestral
Iva Pejković

I na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije zbog manje oblaka i slabijeg vjetra jutro svježije nego proteklih dana, a tijekom sunčanog poslijepodneva podjednako kao u četvrtak, u unutrašnjosti i toplije, jer će se manje osjetiti često umjeren "zmorac".

U petak u Slavoniji, Baranji i Srijemu više sunčanog vremena nego tijekom četvrtka, ali i još dosta oblaka iz kojih ponegdje može pasti malo kiše. Ujutro je mjestimice moguća sumaglica, samo rijetko i magla. Uz slab vjetar najniža temperatura od 7 do 10 °C, a najviša od 21 do 23 °C.

Svježije jutro nego u četvrtak, uz mjestimičnu maglu, te uz pretežno sunčano vrijeme i osjetno toplije poslijepodne bit će i u središnjoj Hrvatskoj. Više oblaka u istočnijim krajevima, a valja spomenuti i ponegdje umjeren jugoistočni vjetar, osobito u gorju.

Na sjevernom Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, zatim maestral. Oblaka malo, na moru ponegdje i nimalo, a poneki oblačni razvoj moguć je poslijepodne uglavnom u Lici. Jutarnja temperatura zraka uz more od 9 do 13 °C, u unutrašnjosti od 4 do 8 °C, a poslijepodnevna između 21 i 24 °C, u gorju malo niža.

I na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije zbog manje oblaka i slabijeg vjetra jutro svježije nego proteklih dana, a tijekom sunčanog poslijepodneva podjednako kao u četvrtak, u unutrašnjosti i toplije, jer će se manje osjetiti često umjeren "zmorac".

Odviše vjetrovito i valovito neće biti ni na stabilnom i pretežno vedrom jugu Hrvatske, gdje će ujutro biti od 11 do 16 °C, poslijepodne od 21 do 24 °C.

HRT


Reci što misliš!