Događaji

Noć tvrđava

TZO i Općina Preko ponovno organiziraju obilazak i otkrivanje tajni Tvrđave sv. Mihovila

TZO i Općina Preko ponovno organiziraju obilazak i otkrivanje tajni Tvrđave sv. Mihovila
Naši školji

U petak, 5. svibnja, održat će se druga "Noć tvrđava", kulturna manifestacija koja je pokrenuta u sklopu europskog Projekta Fortitude, a organiziraju je projektni partneri – Tvrđava kulture Šibenik, Grad Karlovac, Grad Banja Luka i Opština Bar.

Turistička zajednica Općine Preko i Općina Preko uključit će se i ove godine u projekt i povesti znatiželjnike u obilazak i otkrivanje tajni Tvrđave sv. Mihovila iznad Preka i Poljane, nepokretnog spomenika kulture i zaštićenoga kulturnog dobra Republike Hrvatske.

Riječ je i o najljepšoj tvrđavi Zadarske županije te jednoj od najznačajnijih kulturno-turističkih znamenitosti zadarskih otoka.

Cilj je projekta razvoj i promicanje turističke ponude utvrđene baštine kao generatora dodane kulturno-turističke vrijednosti.

Tvrđavu sv. Mihovila (265 m) podigli su u 13. stoljeću Mlečani kako bi kontrolirali Zadar, zaštitili svoje brodove i trgovce, a danas je omiljeno izletište posjetitelja i turista otoka Ugljana.

Obilježavanju "Noći tvrđava" priključit će se mnogi utvrđeni lokaliteti koji će organizirati programe za posjetitelje, bilo da je riječ o otvorenju izložbe, predavanju, predstavljanju, organizaciji radionice, koncerta, plesne izvedbe, predstave, stručnog vodstava tvrđavom/utvrdom, danu otvorenih vrata i sl.

U sklopu projekta ove će se godine moći obići i utvrda Pustograd iznad Tkona u organizaciji Udruge Teatar od soli i TZO Tkon.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a program će početi u 17 sati.


Reci što misliš!