Događaji

#našamista

Sudeći po malom otoku Silba, čeka nas živahna sezona

Sudeći po malom otoku Silba, čeka nas živahna sezona

Mali otok Silba ove godine je već u travnju otvorio dio sezonskih turističkih i uslužnih sadržaja, pa je tako na dan 30. travnja na Silbi bilo otvoreno 3 trgovine, 3 caffe bara, 2 restorana, pizzeria, a nautičarima su već od travnja dostupna i 2 otočna sidrišta, u portu sv. Ante na južnoj strani otoka i Mul – Šotorišće na sjevernoj strani otoka.

To se odrazilo i na broju gostiju pa je tako u travnju ove godine, a prema statistikama iz sustava e-vizitor, Silba zabilježila porast broja dolazaka gostiju od 188,49% u odnosu  na travanj prošle godine, od čega je porast dolazaka stranih gostiju od čak 241,69%, a domaćih 127,49% u odnosu na prošlu godinu.

Rezultat je to zajedničkog kontinuiranog rada Mjesnog odbora Silbe i Potrošačke zadruge Silba na uređenju mjesta i stvaranju uvjeta za produljenje turističke sezone, kao i činjenici da je Silba lani dobila svoju prvu direktoricu Turističke zajednice mjesta Silba, te permanentan rad na razvoju turizma u svim njegovim segmentima već pokazuje vidljive rezultate.

Udruge koje djeluju na otoku Silbi; Društvo 20 000 milja pod morem i SEA Silba Environment Art organizirale su kroz travanj više akcija čišćenja mikrolokacija na otoku i podmorja, a trenutno je u tijeku prikupljanje priloga za otočke „uradi sam“ novine CRTICE S OTOKA #5. U svibnju i lipnju u planu je još zajedničkih akcija za uređenje i uljepšavanje otoka, a u srpnju i kolovozu Silba ima već nadaleko poznati festival "Silbensko kulturno ljeto", koji će i ove godine ugostiti niz kulturnih, sportskih i zabavnih događanja.

Sudeći po dosadašnjim ovogodišnjim statistikama, čeka nas vrlo živahna sezona, a sudeći po malom otoku Silba, spremni smo.


Reci što misliš!