Događaji

3. svibnja

Udruga studenata psihologije Kasper poziva na predavanje Poremećaj iz spektra autizma i život u RH

Udruga studenata psihologije Kasper poziva na predavanje Poremećaj iz spektra autizma i život u RH
Bojan Bogdanić

Udruga studenata psihologije Kasper poziva napredavanje Poremećaj iz spektra autizma i život u RH od prenatalne do odrasle dobi nastalo u sklopu obilježavanja mjeseca svjesnosti o autizmu u suradnji Udruge studenata psihologije Kasper i Udruge za autizam Zadar.

- Na samom predavanju imat ćete prilike upoznati se pobliže s vremenskom crtom života s poremećajem iz spektra autizma, kao i o metodama i tehnikama koje su pokazale uspjeh, ali i adaptaciji odgojno-obrazovnog sustava učenicima s poremećajem iz spektra. Svrha i ishod predavanja jesu upoznavanje javnosti s karakteristikama poremećaja iz spektra autizma i realnim stanjem kvalitete usluga koje sustav RH pruža, ali prvenstveno i stvaranje ideja kako naš sustav unaprijediti na znanstveno i praktično utemeljenim praksama koje poštuju dostojanstvo i osnovna ljudska prava osoba s poremećajem iz spektra autizma i njihovih obitelji, poručuju. 

Predavanje će voditi magistra edukacijske rehabilitacije, vanjska suradnica Udruge za autizam Zadar, Teuta Radas. Svoje dugogodišnje iskustvo u radu s djecom s poremećajima iz spektra autizma stekla je kroz rad u OŠ Voštarnica, te trenutno u Privatnoj osnovnoj školi NOVA u Zadru.

Dobrodošli su svi zainteresirani! Prijava je obavezna, a prijaviti se možete putem linka: https://forms.gle/EYAsEcH7diuWGT99A


Reci što misliš!