Događaji

29. travnja

U Nigdjezemskoj nastupa Snailmate

U Nigdjezemskoj nastupa Snailmate
Nigdjezemska/Facebook

Za sve ljubitelje alternative, Nigdjezemska je za večeras pripremila novu glazbenu poslasticu.

Ovaj put skroz iz dalekog Phoenixa (SAD) dolaze nam Snailmate, prebolesni dvojac koji čine pjevač i synth-wizard Kalen Lander i bubnjar i back vokal Bentley Monet.

Njihova muzika se stvara jednu fuziju synthpunka, grindcore popa i nerd rapa u jedan veoma nepredvidljiv i eksplozivan zvuk.


Postoje od 2015. godine i znani su po zanosnim i impresivnim live nastupima kojih imaju više od tisuću.

Malo pomalo, Snailmate je kultivirao vatrenu bazu obožavatelja koja nastoji biti inkluzivna s bendom koji ponosi svoje nastupe kao siguran prostor za sve spolove i ljude svih seksualnosti.


Snailmate su objavili svoj debitantski album Love in the Microwave 2017. godine i od tada su njih dvoje podijelili bezbroj EP-a i singlova usredotočenih na teme kao što su suočavanje s tjeskobom, usamljenošću, izolacijom i autentičnim životom kao queer i trans osoba u Americi.

Često koriste humor i duhovitost kako bi se uhvatili u koštac s mračnim temama, povjeravajući se: “Poruka naše glazbe je da niste sami. Ako se osjećate tjeskobno ili tužno ili samo nesigurno, razumijemo. I mi to osjećamo. Život je kratak i čudan, a ponekad i usran, pa se zabavimo."


Snailmateov nadolazeći singl "Trash, Baby" govori o njihovu kompliciranom odnosu prema stvaranju umjetnosti i prevladavanju glasa u njihovim glavama koji im govori da njihova glazba nije dovoljno dobra.

Pjesma istražuje teme ranjivosti, unutarnjeg samopouzdanja i prihvaćanja stvaranja umjetnosti kao lijepog, ali nesavršenog procesa.

 

Dvojac kaže: "Stvaranje umjetnosti je ranjivo i svi se borimo s željom da je jednostavno bacimo u smeće (,dušo)."


Uz nadolazeći album i datume turneje, Snailmate je spreman za svoje sljedeće poglavlje.

Stvarajući glazbu koja je katarzična i doista jedinstvena, Snailmate je uzbudljiv duo koji prkosi žanru i koji je na kraju drugačiji od svega što ste ikada čuli.

 

Uistinu autentičan, Snailmate nadahnjuje svoje slušatelje da se ne ispričavaju i ne srame onoga što jesu.

Dvojac kaže: “Život je prekratak da biste bili netko tko niste, ili se pretvarali da vam se sviđaju stvari samo da biste se uklopili. Nije lako, vjerujte nam. Ali kada izađete iz svoje zone komfora, počnete upoznavati druge stvarne ljude i shvatite da niste sami.”


https://snailmate.com
https://www.youtube.com/@Snailmate
https://snailmate.bandcamp.com/


Reci što misliš!