Događaji

17. - 20. svibnja

Organizira se trinaesta kampanja "Hrvatska volontira", prijave do 12. svibnja

Organizira se trinaesta kampanja
Volonterski Centar Zadar/Facebook

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskom mrežom za beskućnike i ODRAZ-om – Održivi razvoj zajednice, organiziraju trinaestu kampanju Hrvatska volontira kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kad se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

Kampanja Hrvatska volontira ove će se godine održati od 17. do 20. svibnja.

Iz Volonterskog Centra Zadar pozivaju da im se pridružite i ove godine i prijavite volonterske aktivnosti, bilo redovne koje i inače provodite u tom periodu ili posebne, baš za ovu manifestaciju.

 

Svoje volonterske aktivnosti organizatori volontiranja mogu upisati u online aplikaciju do petka, 12. svibnja 2023. godine.

2aa2a7c67d456e16bcd7d3cf27c2bb4f.png?v=2

 

Unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini koji će ih moći pretražiti te se uključiti u volonterske aktivnosti koje ih zanimaju.


Ove godine naglasak stavljaju na UN-ovih 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.

Održavanjem manifestacije Hrvatska volontira žele istaknuti značaj volontiranja kojim se postižu ciljevi održivog razvoja i kojim oživljavamo najplemenitije težnje čovječanstva – težnju za mirom, slobodom, mogućnostima, sigurnošću i pravdom.

 


Ovogodišnjom kampanjom žele podsjetiti da je volontiranje izvor snage zajednice, otpornosti, solidarnosti i društvene kohezije koji donosi pozitivne društvene promjene poticanjem poštivanja različitosti, jednakosti i sudjelovanja svih slojeva društva.


Upravo su volonteri promicatelji promjena u načinu razmišljanja podizanjem svijesti ili zagovaranjem tih promjena i inspiriranjem drugih te su prepoznati kao ključni dionici za postizanje 17 globalnih ciljeva održivog razvoja.


Kampanju sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, kroz projekt Radius V i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.


Reci što misliš!