evo detalja
Gastro vikend koji se ne propušta: Pag na meniju
Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, grad Pag će ponovno gostima predstaviti svoju bogatu gastro ponudu po kojoj je nadaleko poznat i priznat i na taj način nastaviti razvijati projekt Pag na meniju započet prije pandemije.
Povodom nadolazećeg vikenda i međunarodnog praznika rada te sve većeg broja dolazaka domaćih i stranih gostiju u Pag, Turistička zajednica Grada Paga pripremila je bogati program koji će započeti već u petak 28. travnja otvaranjem manifestacije Pag na meniju koja se održava pod pokroviteljstvom Zadarske županije i Turističke zajednice Zadarske županije.
Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, grad Pag će ponovno gostima predstaviti svoju bogatu gastro ponudu po kojoj je nadaleko poznat i priznat i na taj način nastaviti razvijati projekt Pag na meniju započet prije pandemije.
Prvog dana, u petak u 18.00 sati otvorit će se manifestacija Paga na meniju i tom prigodom dodijeliti će se certifikati „Pag na meniju” novim ugostiteljskim objektima u Kneževom dvoru u Pagu u kojem će se moći razgledati izvrsna izložba fotografija članova Foto kluba Pag pod nazivom „Okus otoka – Oku s otoka”.
Na Trgu Petra Krešimira IV nastupit će KUD Družina u jedinstvenoj paškoj narodnoj nošnji i izvesti paški tanac, a svoje proizvode, nositelje oznake HOP - Hrvatski otočni proizvod, predstavit će Paška sirana, Benediktinski samostan Sv. Margarite, Solana Pag te učenička zadruga Slani škoj.
U subotu, 29. travnja ujutro od 10 sati na glavnom gradskom trgu građani i turisti uživat će u bogatom okusu paške fritaje i dobar zvuk grupe Infišando. Za sve ljubitelje paškog sira u 18 sati u Kneževom dvoru, Martina Pernar Škunca, voditeljica marketinga Paške sirane održat će prezentaciju „Kako nastaje najbolji sir na svijetu”.
U nedjelju, 30. travnja posjetitelji će od 11 sati moći poslušati priču o Paškoj soli te razgledati stalni postav i izložbu solarstva u I Magazinu soli.
U večernjim satima s početkom u 18 sati u Kneževom dvoru Nikol Jakopšic Donadić održat će radionicu filcanja vune koja će svim zainteresiranim polaznicima, uz prethodnu prijavu, demonstrirati izradu ukrasnih predmeta od filcane vune.
U ponedjeljak na međunarodni praznik rada, program će u 10 sati započeti prvomajskom budnicom Gradske glazbe Pag, a u 11 sati održat će se koncert gostiju iz Finske, Youth Orchestra Kouvolan.
Sva tri dana vikenda od 19 sati, u ugostiteljskim objektima u Pagu, restoranu Na Katine, konobi Bodulo, konobi Bile te Wine i Cheese baru Trapula moći će se po promotivnim cijenama degustirati paški, riblji i mesni specijaliteti uz kvalitetna vina. U svakom od ovih objekata, uz vrhunske gastro namirnice, gosti će uživati u ugodnoj atmosferi i najljepšim dalmatinskim pjesmama u điru.
Osim u gastronomskoj ponudi, posjetitelji će od petka 28. travnja do ponedjeljka 1. svibnja, moći u jutarnjim i popodnevnim satima uživati i razgledati izložbene prostore u gradu Pagu - Izložbu solarstva, Galeriju Paške čipke, postav Etno kuće KUD Družina te Izložbu sakralne umjetnosti u Koludraškoj ulici u sklopu samostana sv. Margarite.
Organizatori su se potrudili i pripremili bogat program, a na Vama je samo da dođete, dobro se zabavite i uživate u bogatoj gastronomskoj i kulturnoj ponudi. Vidimo se u Pagu!
PROGRAM
Petak, 28.04.2023.
18.00 – Otvaranje manifestacije „Pag na meniju“, Knežev dvor
Podjela certifikata „Pag na meniju“
Izložba Foto kluba Pag „ Okus otoka – Oku S otoka“
Nastup KUD-a „Družina“
Razgled štandova proizvoda Grada Paga s oznakom HOP - Hrvatski otočni proizvod
/Paška sirana d.d., Solana Pag d.d., Benediktinski samostan sv. Margarite, Zadruga „Slani Škoj“ SŠ Bartula Kašića /
19.00 – „Pag na meniju“, paški gastronomski specijaliteti po promotivnim cijenama u restoranu Na Katine, konobi Bile, konobi Bodulo i Wine&Cheese baru Trapula uz dalmatinsku pismu u điru
Subota, 29.04.2023.
10.00 – Kušajmo pašku fritaju i uživajmo uz grupu Infišando, Trg Petra Krešimira IV
18.00 – Kako nastaje najbolji sir na svijetu?, Martina Pernar Škunca, Paška sirana d.d., Knežev dvor
19.00 – „Pag na meniju“, paški gastronomski specijaliteti po promotivnim cijenama u restoranu Na Katine, konobi Bile, konobi Bodulo i Wine&Cheese baru Trapula uz dalmatinsku pismu u điru
Nedjelja, 30.04.2023.
11.00 – Priča o paškoj soli, I Magazin soli, besplatan razgled Izložbe solarstva
18.00 – Radionica filcanje vune, Knežev dvor, voditeljica Nikol Jakopic Donadić
/obavezne predbilježbe: nikol.jakopic@gmail.com /
19.00 – „Pag na meniju“, paški gastronomski specijaliteti po promotivnim cijenama u restoranu Na Katine, konobi Bile, konobi Bodulo i Wine&Cheese baru Trapula uz dalmatinsku pismu u điru
Ponedjeljak, 1.5.2023.
10.00 – Prvomajska budnica Gradske glazbe Pag
11.30 – Koncert Youth Orchestra Kouvolan /Matkatoimisto/Finska/
Organizator: Turistička zajednica Grada Paga
OTVORENE GALERIJE I IZLOŽBE OD 28.04. – 01.05. 2023.
Galerija paške čipke, Trg Kralja Krešimira IV
Petak, 28.04. - 17.00 do 20.00
Subota, 29.04. - 09.00 do 12.00 i 18.00 – 20.00
Ponedjeljak, 01.05. - 09.00 do 12.00
Izložba sakralne umjetnosti, Koludraška 13
Petak, 28.04. - 17.00 do 20.00
Subota, 29.04. - 09.00 do 12.00 i 18.00 – 20.00
Ponedjeljak, 01.05. - 09.00 do 12.00
Izložba solarstva, I Magazin soli
Petak, 28.04. - 10.30 do 13.30
Subota, 29.04. - 10.30 do 13.30
Nedjelja, 30.04. - 10.30 do 13.30
Ponedjeljak, 01.05. - 10.30 do 13.30
Etno kuća KUD-a Družina
Petak, 28.04. - 17.00 do 20.00
Subota, 29.04. - 09.00 do 12.00 i 18.00 – 20.00
Ponedjeljak, 01.05. - 09.00 – 12.00
Organizator: Turistička zajednica Grada Paga
Pokrovitelji: Zadarska županija i Turistička zajednice Zadarske županije
Vezane vijesti
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
Izdvojeno
-
HOROSKOP - Dnevni horoskop
-
Omiljeno sanjkalište Ličana i Dalmatinaca Cvituša kod Lovinca, otvorila je svoja vrata. Snijega ima obilje, na radost i veselje najmlađih, ali i onih starijih pa zimske radosti - mogu početi.
-
Italija je drastično povećala kazne za cijeli niz prometnih prekršaja, uključujući strože kazne za vožnju iznad dopuštene razine alkohola u krvi koje mogu doseći do 2200 eura, zajedno sa šestomjesečnom zabranom vožnje.
-
Taylor Swift je dvije godine dugom i dvije milijarde dolara vrijednom turnejom srušila rekorde, ispisala povijest i doslovno izazvala potres. Što bi nakon toga najveća zvijezda svijeta još uopće mogla učiniti?
Reci što misliš!