Događaji

Looking back-moving forward! Inner insigh

Argonauta - razmjena mladih promiče zajedništvo, razumijevanje, toleranciju i različitost!

Argonauta - razmjena mladih promiče zajedništvo, razumijevanje, toleranciju i različitost!

Argonautina razmjena mladih „Looking back-moving forward! Inner insight“ je već uvelike u toku, a Murter je bogatiji za više od 40 sudionika iz 6 zemalja; Hrvatska, Italija, Španjolska, Turska, Srbija i Makedonija.

Ova razmjena mladih promiče zajedništvo, razumijevanje, toleranciju i različitost, dajući mladima priliku da tijekom sudjelovanja u programu i međusobnom suživotu uče o drugim kulturama te da nauče cijeniti ono što imaju, a poštuju ono što im je (naizgled) različito.

Fokus je na ratnim događajima koji su iza nas i na važnoj poruci koji stvaramo gledajući unatrag, a živeći, korak po korak, prema naprijed.  

Devet dana sudionici će raditi na ovoj temi kroz neformalne metode edukacije, a završni rezultat bit će booklet, tj. online knjižica u kojoj će biti skupljeni različiti materijali vezani za navedenu temu projekta. Udruga Argonauta objaviti će ga na svojim službenim stranicama nakon što razmjena mladih završi. 

Osim toga, sudionici će imati nastup u lokalnoj Kino sali „Žut“, 17. travnja 2023. u 17:30h gdje će predstaviti različite plesove svojih krajeva, kao i poeziju koju su napisali tijekom boravka u Murteru. 

Razmjena mladih financirana je iz Europske unije kroz program Erasmus+ kojeg u Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe EU, a organizator i domaćin je Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta.

 


Reci što misliš!