ne propustite
U utorak počinje 7. Tuna, Sushi & Wine Festival: Popularni chef Mario Mandarić priprema morske raviole za sve
Sutra, u utorak 18. travnja u 11 sati počinje sedmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival, najznačajnija godišnja gastronomsko-turistička manifestacija Turističke zajednice grada Zadra. 7. po redu TSW Festival bit će zanimljiviji, ukusniji i još više usmjeren na promociju plave i bijele ribe, školjaka i drugih plodova mora koji obitavaju u Jadranu ili ih uzgajaju naše marikulturne tvrtke.
Prvo će festivalsko jutro obilježiti cooking show svima poznate kuharske zvijezde i jednog od sudionika popularne televizijske zabave „Ples sa zvijezdama“ u kojoj je postao miljenik publike - Mario Mandarić. Mladi chef će u paru s mladom zadarskom kiparicom Zvonimirom Karavidom izvesti jutarnji program pod nazivom „Primjenjena umjetnost i održivost u gastronomiji“.
Splitski chef s Forbesove liste na Tuna, Sushi and Wine Festivalu
Mandarić će pripremati velike raviole od škampa i bijele ribe, šafrana i vlasca sa umakom beurre blanc od maslaca, bijelog vina i kapule. To će jelo gostima u velikom festivalskom šatoru na Trgu Petra Zoranića gostima biti serviran na poznatoj Karavidinoj staklenoj losturi.
I prije svoje televizijske epizode Mandarić je bio poznat kao sjajan mladi kuhar koji je radio u najboljim svjetskim restoranima, od Tajlanda do Engleske. Promovirao je zero waste (bez rasipanja) pristup kuhanju često koristeći namirnice koje su njemu susjedni rasipni restorani planirali baciti. Osim toga, aktivno se bavi i humanitarnim radom te je već iskopao šezdeset i šest bunara u žednim dijelovima Afrike.
S obzirom na pažnju koju uživa i kuharska znanja s kojima raspolaže, nije teško predvidjeti da će Mandarićevo gostovanje na Tuna, Sushi & Wine Festivalu privući veliku pozornost.
Bogat enogastro program na Tuna, Sushi and Wine festivalu začinit će i koncerti
Za glazbeni dio pobrinuti će se poznati zadarski DJ Mate Kokić.
Naravno, ujutro i popodne bit će otvoreni i Četiri kantuna festivalskog šatora. Sushi kantun će držati Picnic Mingle & Fun tim, koji će rolati temaki sushi od Cromarisovih gofa i orade te tune i kozica. Bit će tu i Street Food kantun, pa Eno kantun s vinima vrhunskim vinima na čaše poznatih zadarskih vinara te i OPG kantun.
Vezane vijesti
-
„Nestrpljivi smo i mi. Tjednima radimo danonoćno, radimo subotama… Jedva čekamo dan kada ćemo krenuti s liječenjem“, tim nas je riječima u bunkeru u kojem je smješten linearni akcelerator, dočekala fizičarka Opće bolnice Zadar, Marija Zorić.
-
Uoči blagdana nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija, svečanom sjednicom obilježen je Dan općine Ražanac.
-
Povodom Dana europske baštine i 20 godina Odjela za etnologiju i antropologiju, u ponedjeljak, 7. listopada s početkom u 17:00 sati u Muzeju betinske drvene brodogradnje u Betini otvorit će se izložba "Jadranska maritimna hodočašća" .
-
Udruga Priješka luzarica i Turistička zajednica Općine Preko organiziraju u nedjelju, 6. listopada u 18.30 u Crkvi Gospe od Ružarija u Preku drugi donatorski koncert “Kraljice krunice, moli za nas” za obnovu “store crikve”.
Izdvojeno
-
U posljednjem susretu devetog kola HNL-a nogometaši Hajduka su na Poljudu svladali Šibenik 4-0 (2-0) čime su stigli na prvo mjesto ljestvice.
-
Košarkaši Splita ostvarili su u trećem kolu regionalne ABA lige premijernu pobjedu, pred svojim navijačima su iznenadili i pobijedili Crvenu zvezdu 85-78 (18-16, 19-23, 23-22, 25-17).
-
Otkrijte čaroliju A'marendi, već dobro poznatog dnevnog menija u Restoranu A'mare u Zadru.
-
Znanstvenici su izdali ozbiljno zdravstveno upozorenje o uobičajenoj praksi koju milijuni ljudi rade u svojim kuhinjama.
Reci što misliš!