Događaji

#radovi

Dugootočani zabrinuti ograničenjima prometa u saljskoj luci. Hoće li nautičari i izletnici moći neometano uplovljavati?

Dugootočani zabrinuti ograničenjima prometa u saljskoj luci. Hoće li nautičari i izletnici moći neometano uplovljavati?

U saljskoj luci postavljena su 72 podmorska stupa za novih 120 metara obale, te još 26 za novi lukobran, i to je bio najteži dio radova, kaže ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola procjenjujući da je odrađeno 40-ak posto zahvata.

Kako bi se ispoštivali zadani EU-rokovi radit će se tijekom čitave sezone dodaje: 

- Problem je što će se radovi primaknuti vrhu lukobrana pa je problem sidrenje te teglenice, nadam se da će uz neka ograničenja promet funkcionirati kao i prošlo ljeto. Za sad još vrijedi da je omogućeno uplovljavanje brodovima do 12 metara dužine, kazao je Škibola za Radio Zadar. 

Prošlo ljeto zbog radova u luku su smjeli uplovljavati samo brodovi do 12 metara dužine. Dugootočani su zabrinuti kakav će režim biti dogovoren za ovu sezonu, jer su nautičari i izletnici na putu do Parka prirode Telašćica i Nacionalnog parka Kornati gospodarska osnova jugozapadnog dijela otoka.

Ravnatelj Škibola svjestan je problema. 

- Već smo počeli dogovore u tom smjeru, naći ćemo kompromisno rješenje da to funkcionira uz radove. 40 posto radova je odrađeno. Najteži dio radova je iza nas,  sada slijedi slaganje elemenata. Izvođač bi trebao završiti radove do kraja godine, naveo je za program Radio Zadra ravnatelj Županijske lučke uprave.

Dogradnja luke Sali vrijedna je 11 milijuna 193 tisuća eura, 85 posto sredstava osigurano je iz EU-fondova, ostatak iz državnog proračuna. 


Reci što misliš!