Događaji

mario mandarić gostuje u zadru

Splitski chef s Forbesove liste na Tuna, Sushi and Wine Festivalu

Splitski chef s Forbesove liste na Tuna, Sushi and Wine Festivalu

Od utorka 18. do subote 22. travnja održat će sedmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival, najznačajnija godišnja gastronomsko-turistička manifestacija Turističke zajednice grada Zadra.

Cilj ovog višednevnog eventa je u predsezonskom razdoblju predstaviti Zadar i njegov kraj kroz gastronomsku ponudu i jela od plave i bijele ribe. U Zadarskoj se županiji nalazi preko 50% hrvatske ribarske flote i preko 80% uzgajališta bijele i plave ribe. Većina tvrtki u djelatnosti marikulture nalazi se baš ovdje, riba je u Zadru glavni gastronomski brand zbog čega je Tuna, Sushi & Wine Festival osobito značajan.

Danas smo najavili festival, a posebno nas veseli što nam stiže chef Mario Mandarić koji će u utorak, 18. travnja u sklopu festivala održati program po nazivom "Primjenjena umjetnost i održivost u gastronomiji". Inače, ovaj splitski chef poznat je po zero waste konceptu, na Tajlandu je kuhao holivudskim zvijezdama, usavršavao se u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, a časopis Forbes uvrstio ga je na svoju prestižnu listu 30 najutjecajnijih poduzetnih ljudi mlađih od 30 godina.

Zadarska kiparica Zvonimira Karavida za ovu prigodu izradila je specijalne staklene tanjure.                        

 

Program festivala na LINKU


Reci što misliš!