Događaji

Čeka se odgovor

SDP o rekonstrukciji Doma kulture Benkovac: Gdje je nestalo tisuću kubika izvornog kamena?

SDP o rekonstrukciji Doma kulture Benkovac: Gdje je nestalo tisuću kubika izvornog kamena?
SJM / Radio Zadar

SDP Zadarske županije je Uredu europskog javnog tužitelja podnio kaznenu prijavu vezanu za projekt rekonstrukcije Doma kulture u Benkovcu, izvijestio je danas predsjednik županijske organizacije Jure Zubčić.

Istu prijavu proslijedit će i DORH-u, dodao je na konferenciji za novinare.

SDP naime tvrdi da je prilikom rekonstrukcije Doma kulture u Benkovcu otuđeno tisuću kubika izvornog klesanog kamena koji je podijeljen ili prodan. Riječ je o projektu koji se financira EU-sredstvima.

 

- Prema projektu uklanjanja je jasno navedeno da se kamen koji će nastati uklanjanjem mora deponirati u svrhu za daljnju prodaju, naveo je Zubčić.

- Umjesto da taj obrađeni klesani kamen bude deponiran, pri uklanjanju stare zgrade Doma kulture u Benkovcu otuđeno je oko tisuću kubika klesanog, obrađenog kamena čija je tržišna vrijednost oko 300 tisuća eura. Benkovački gradonačelnik Tomislav Bulić se na sjenici Gradskog vijeća hvalio da je pri uklanjanju dobio nisku cijenu izvođenja od 144 tisuća kuna, što otvara ozbiljnu sumnju da je takvo „uklanjanje” kamena dogovoreno, dodao je.

 

SDP je slučaj istražio u suradnji s benkovačkim gradskim vijećnicima ističe Zubčić. Upire prstom u Razvojnu agenciju grada Benkovca te prvobitnog izvođača radova- UO Amadeus, iako je ugovor s njima raskinut te posao u veljači prošle godine ugovoren s tvrtkom MP Beton iz Solina.

- 15.02.2022. godine ponovo se prijavljuje početak izvođenje radova – Grad sklapa novi ugovor o izvođenju radova, ponovo sa M-P- Beton d.o.o. Solin ( 22,5 milijuna kuna + PDV), U. O Amadeus je podizvoditelj. Niče novo zdanje koje će se u potpunosti izvesti od AB i blok opeke debljine 25cm. Umjesto kamenih elemenata na fasadi će biti keramičke pločice koje imitiraju kamen, navode iz SDP-a.

 

SDP-ovci očekuju da u roku od mjesec-dva dana barem iz Ureda eu-tužitelja, ako ne iz DORH-a, dobiju prve informacije o pokretanju istrage u slučaju rekonstrukcije Doma kulture u Benkovcu.


Reci što misliš!