Događaji

uključite se i vi

Zajedno za Zadar: Podrži KK Zadar, navijaj i uživaj u Amareni

Zajedno za Zadar: Podrži KK Zadar, navijaj i uživaj u Amareni

Zahvaljujući suradnji KK Zadar, tvrtke Maraska i udruge Dani Krešimira Ćosića Zadrani mogu podržati omiljeni košarkaški klub kupnjom Amarena soka

Neslomljivi sportski duh koji živi košarku punim plućima 365 dana u godini, kao i višnja maraška, autohtona sorta koja daje svoje najbolje plodove isključivo na području Zadra, predstavljaju zadarsku tradiciju i način života.

Upravo ova dva zadarska simbola dio su novog projekta „Zajedno za Zadar“ u organizaciji KK Zadar, Maraske i udruge Dani Krešimira Ćosića predstavljenog danas u Cafe baru Lovre u Zadru. U projekt „Zajedno za Zadar“ mogu se uključiti i Zadranke i Zadrani. 

O čemu je riječ? Za svaku kupljenu Maraska Amarena bočicu u zadarskim kafićima s posebnom etiketom koju će krasiti lik legendarnog zadarskog košarkaša Krešimira Ćosića Maraska će donirati 9 centi Košarkaškom Klubu Zadar. 

Iznimno smo ponosni na projekt Zajedno za Zadar, našu suradnju s KK Zadrom i udrugom Dani Krešimira Ćosića. Maraska je zadarska kompanija koja njeguje tradiciju staru 255 godina, a njezini proizvodi simbol su ovoga grada, ali i svjetski cijenjeni brendovi koji se konzumiraju od Melbournea do New Yorka. No važno je istaknuti da Maraska prije svega želi djelovati lokalno, podržati i razumjeti želje svojih sugrađana. Ja, kao rođeni Zadranin, najbolje znam da je košarka bilo ovog grada i veseli me što ćemo zajedno pomoći KK Zadru u svakodnevnom radu i ostvarivanju odličnih sportskih rezultata“, izjavio je Dino Martinović, direktor Marketinga Maraske i predsjednik Nadzornog odbora košarkaškog kluba Zadar.

5c5074aa3b3ed9a7e32fe1752beb8c90.jpg?v=2Što ova suradnja znači za KK Zadar i njegove igrače objasnio je Dario Kljajić, potpredsjednik Nadzornog odbora KK Zadar:

Predstavljen novi projekt „Zajedno za Zadar“ u organizaciji KK Zadar, udruge Dani Krešimira Ćosića i Maraske Predstavljen novi projekt „Zajedno za Zadar“

„Za sve nas u klubu ova suradnja upravo je ono što je KK Zadar nekad bio i što se nadamo da će opet ubrzo postati: nezaobilazna tema svakog susreta na Kalelargi, svake kave ili pića u kvartovskom kafiću.

Želimo ponovno dotaknuti ljude i biti dio njihove svakodnevice, da se o KK Zadru govori s ponosom. Taj ponos ne mora nužno proizlaziti iz sportskih uspjeha, to može biti svaki korak prema naprijed, prema stabilizaciji, a ova je suradnja velik korak prema tome i za nas mali trofej.

U ovo kratko vrijeme što sam u klubu navijači su različitim akcijama pokazali da stoje uz klub tako da u njihovu podršku ne sumnjam ni ovoga puta.“ 

Marko Ramljak, igrač KK Zadar ponosan je na suradnju i veseli se svim budućim uspjesima kluba, „Zadar je na neki način koljevka hrvatske košarke i zaista sam sretan što sam dio te velike priče. Igram svim srcem za naše navijače i ovaj grad i drago mi je što će se na ovaj način i Zadrani moći uključiti u podršku svom klubu za što bolju i sigurniju budućnost“.

Misiju i viziju sporta popularnog Kreše novim generacijama danas prenosi udruga Dani Krešimira Ćosića:

„Udruga Dani Krešimira Ćosića osnovana je kako bi sačuvala povijesnu važnost Krešimira Ćosića. U skladu s tom misijom Udruga zastupa njegova stajališta te nastoji djelovati prema njegovim željama. Iako smo trenutačno usmjereni na promociju sporta i košarke kod djece, kad dobijemo molbu da sudjelujemo u pomaganju KK Zadru uvijek se odazovemo, kao što se Krešo svaki put odazvao pozivu svojeg voljenog kluba i grada“, poručila je Ana Ćosić Pajurin uime udruge Dani Krešimira Ćosića.

Organizatori pozivaju Zadranke i Zadrane da se uključe u akciju „Zajedno za Zadar“, nastave njegovati sportski duh koji je živio Krešimir Ćosić, navijaju svim srcem za svoj klub i uživaju u lokalnim proizvodima s okusom višnje maraške. 


Reci što misliš!