Događaji

Vrti, vrti kilometre!

Otvorenje moto sezone Zadarske županije s posvetom Vedranu Sitnici

Otvorenje moto sezone Zadarske županije s posvetom Vedranu Sitnici
eZadar

Drugu godinu zaredom Moto klub BIK organizirao je defile “Otvorenje moto sezone Zadarske županije”, no ove godine u znak sjećanja na prerano preminulog Vedrana Sitnicu, idejnog začetnika otvorenja moto sezone, kolegu i prijatelja.

Fotograf Zadarskog lista sa "stažom'' dugim dva desetljeća bio je ljubitelj vožnje na dva kotača, sudionik brojnih moto druženja, susreta, akcija i humanitarnih inicijativa, a niz godina i aktivan član moto kluba Beštije Zadar.

Otvorenje moto sezone Zadarske županije in memoriam Vedran Sitnica Otvorenje moto sezone Zadarske županije in memoriam Vedran Sitnica

Osoba koja je zaista prešla svaki kutak naše županije, osoba koja je uvijek bila vedri pokretač i motivator.

"Zeko" je bio njegov nadimak u moto svijetu u kojem se nadimci nose na pločici na prsima prsluka, uz tzv. boje, oznake kluba. Vozio je Yamahu virago.

Nema moto susreta u županiji, ali i susjednoj nam BiH koji nije posjetio. Znao je reći: vrti kilometre!

Ostavio je velik trag u moto svijetu, a dva dana prije njegovog rođendana - poklopilo se - bajkeri Zadarske županije odali su mu počast posvećujući defile upravo njemu.

Simbolično, pogleda li se ruta kojom su danas vozili bajkeri, ona podsjeća na kartu BiH, a Vedran je rođen u Banja Luci. 

Za ovu prigodu sudionici defilea dobili su i posebno dizajnirane bedževe.

Matej Pešut ispred Moto kluba BiK Benkovac na Vedranovom posljednjem počivalištu kazao je nekoliko prigodnih riječi, a vrijedi istaknuti i kako je defile okupio preko stotinu motociklista, koji su jutros krenuli iz Benkovca preko Biograda na moru i Bibinja do Zadra.

Put ih je dalje odveo prema Ninu, Masleničkom mostu, te ponovo prema Benkovcu gdje je organiziran ručak za sve sudionike. 

Susret se prošle godine odvijao pod pokroviteljstvom Županijskih dana, a ove godine nam je pokrovitelj Grad Benkovac.