Događaji

Gestice u finalu 18. TREPS-a

Geste po trinaesti put ušle u finale najstarijeg hrvatskog plesnog okupljanja, a pripremaju i jednu dramsko-plesnu produkciju

Geste po trinaesti put ušle u finale najstarijeg hrvatskog plesnog okupljanja, a pripremaju i jednu dramsko-plesnu produkciju
PU Gesta

Plesna udruga Gesta ponovno iza sebe ima uspješnu sezonu, kvalifikacijama za finale najstarijeg i najpoznatijeg plesnog okupljanja, gotovo cijele plesne zajednice iz cijele Hrvatske, izborile su finale koje je zakazano za 20. svibnja.

Gestice čak četrinaest godina sudjeluju na Trepsu, a ovo im je do sada trinaesto finale.

- Prošle godine su donijele titulu najuspješnije koreografije u kategoriji D jazz i show dance i nakon toliko godina finala, zaista smo bile presretne, kaže voditeljica Nena Jurišić.

HNK Zadar: Predstava "Naravno, da more!" plesne udruge Gesta HNK Zadar: Predstava "Naravno, da more!" plesne udruge Gesta

- Ove godine u finale smo ušle sa istom kategorijoma, ali mlađim djevojčicama u dobnoj kategoriji B, sa koreografijama Stjuardese i Putovanja. Djevojčice su dobro uvježbane, a jasna vizija i predan rad rezultat je ovakvih uspjeha. 

- Uz putovanja pripremamo novu dramsko–plesnu produkciju pod nazivom "KO?autor?!" autorice i koreografkinje Nene Jurišić, uz tekst i režiju Sanje Grgine.

U predstavi glume sjajni Lino Brozić i Dominik Karakašić glumci kazališta lutaka uz mladog glumca Marka Trošelja iza kojeg je već nekoliko Gestinih produkcija. Radi se o mjuziklu, za koji je songove napisala također Nena Jurišić, a aranžmane i glazbu potpisuje Renato Babić.

Premijera je zakazana za 5. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

- Još je malo sezone pred nama i jedva čekamo predstaviti novu plesnu priču.


Reci što misliš!