Događaji

sven marcelić "u zoni"

Zašto desničari slušaju cajke i zašto danas nema subkultura među mladima?

Zašto desničari slušaju cajke i zašto danas nema subkultura među mladima?

U podcastu s Pinijom Poljaković "U zoni" gostovao je zadarski profesor, sociolog i veliki kvizaš, odnedavno i Lovac u Superpotjeri na HRT-u, Sven Marcelić.

Klasika, punk, cajke je naslov knjige koja proučava aktualnu kulturnu srednjoškolsku populaciju na području jadranske Hrvatske, a jedan od troje autora, Sven Marcelić, gost je u 53. podcastu "U Zoni".

Ovaj sociolog na zadarskom Sveučilištu i pobjednik Potjere, Piniji je ispričao kako je izgledalo iskustvo u HRT-ovoj emisiji, zašto neće nikada biti lovac te koji su ključni zaključci knjige kojoj je cilj opisati kulturni kapital i vrijednosti mladih u gradovima na jadranskoj obali.

Pojasnio je i zašto desničari slušaju cajke te je dao odgovor na pitanje zašto danas nema subkultura među mladima.

Neka od tema koje su prošli su primjerice, koje su razlike između generacija studenata,što je fakultetima donijela državna matura, postoji li studentski aktivizam u Zadru, zašto danas više nema subkultura, zašto mladi idu više u knjižnicu, nego u kazalište, zašto slušatelji klasike slušaju i punk, a slušatelji cajke i zabavnu glazbu, zašto desničari slušaju cajke, a naravno nije se zaobišlo emisiju Potjera i zadarsku kvizašku scenu.

 


Reci što misliš!