Događaji

#proračun

Dukić: Nema novih potresa zbog KK Zadra

Dukić: Nema novih potresa zbog KK Zadra
Dino Stanin/PIXSELL/KK Zadar

U razgovorima oko novog prijedloga proračuna na temu financiranja KK Zadar rekao sam da je Grad kao i ranije financijski spreman podržati Klub do iznosa od milijun eura iz proračuna ako se sa takvim prijedlogom složi Gradsko vijeće.

Nakon što je SDP najavio da neće podržati novi proračun ako se KK Zadru planira dati milijun eura, što je daleko više u odnosu na ono što je izglasano 22. prosinca 2022, stigao je odgvor gradonačelnika. 

- Riječ je o iznosu koji su članovi NO prezentirali predsjednicima vijećničkih klubova na sastanku prije dva mjeseca. Obavit ćemo razgovore s predstavnicima klubova vijećnika da vidimo možemo li oko toga postići konsenzus. Ako ne postignemo konsenzus oko toga, u novom proračunu će se osigurati financiranje Kluba na razini kako je to bilo u prijedlogu proračuna iz prosinca 2022. godine, jer je dogovor koji je postignut, odnosno donošenje proračuna, u ovom trenutku prioritet za funkcioniranje Grada, proračunskih korisnika, trgovačkih društava i novih investicija - stoji u odgovoru Radio Zadru koji potpisuje zadarski gradonačelnik Branko Dukić.


Reci što misliš!