Događaji

Eksperimentalno

U Zadarskoj županiji šest škola ima preduvjete za cjelodnevnu nastavu

U Zadarskoj županiji šest škola ima preduvjete za cjelodnevnu nastavu
Dino Stanin/PIXSELL

U Zadarskoj 6 osnovnih škola provodi nastavu u jednoj smjeni te će se moći prijaviti za eksperimentalni program cjelodnevne nastave.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs najavio je nedavno eksperimentalni četverogodišnji program cjelodnevne nastave koji bi trebao početi sljedeće školske godine u 50 škola.

Na natječaj se mogu javiti škole koje provode nastavu u jednoj smjeni, a u Zadarskoj županiji njih je 6. 

 

- U gradu Zadru uvjete za prijavu ima samo Osnovna škola Petra Preradovića, kaže nadležni pročelnik Joso Nekić.

Na školi je da odluči hoće li se uključiti ili ne, a pročelnik Joso Nekić dodaje:

- Iako škola radi u jednoj smjeni svi smo svjesni skučenosti tog njihovog prostora jer nemaju ni školsku dvoranu i nemaju blagovaonicu, ali mislim da bi bilo jako korisno za cijeli grad da imamo barem jednu školu koja će se uključiti u taj eksperimentalni dio jer bi onda imali neposredno iskustvo. Projekt cjelodnevne škole je po nama jedna potpuno nova vrijednost i velika vrijednost za cijelo hrvatsko školstvo tako da svako iskustvo neposredno u tome bi svim drugim školama bilo od velikog značaja. 

 

- U Zadarskoj županiji još je 5 škola koje ispunjavaju uvjete, kaže pročelnik Ivan Šimunić.

- OŠ Petra Zoranića Nin, OŠ Nikole Tesle Gračac, OŠ Vladimira Nazora Škabrnja, OŠ Franka Lisice Polača, i OŠ Vladimira Nazora Neviđane, dodaje Šimunić.

Interesa među ravnateljima škola ima, dodaje Šimunić, posebno jer će škole dobiti 300 000 eura s kojima će nabaviti opremu koja im je potrebna.

 

Sljedeći tjedan je sastanak s ministrom koji će biti za nekoliko županija organiziran u Karlovcu gdje će se konkretnije predstaviti taj novi program.

Nakon toga ravnatelji škola moći će odlučiti žele li se prijaviti za eksperimentalni program cjelodnevne nastave.


Reci što misliš!