Događaji

bura otežava promet

Na A1 između Svetog Roka i Rovanjske ograničenje brzine od 40 km/h

Na A1 između Svetog Roka i Rovanjske ograničenje brzine od 40 km/h
Dino Stanin/PIXSELL

S jačanjem bure uvedena su nova ograničenja u prometu.Kako javlja HAK samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Rovanjska (Maslenica), vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h. Obilazak za ostala vozila je čvor Sveti Rok (A1)-DC50 Gračac-DC27 Zaton Obrovački-čvor Maslenica (A1) i obratno.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog vjetra na autocesti A1 od vijadukta Božići do tunela Sv. Rok vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Zbog snijega i zimskih uvjeta vožnje promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na DC218 Bjelopolje-Donji Lapac.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg. Zbog povremeno obilnijih pljuskova ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8).

Pozivaju se vozači da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.


Reci što misliš!