Događaji

#županija

Biogradskoj knjižnici odobrena sredstva za Otočku feratu i Pozovi GDCK BnM te vozi

Biogradskoj knjižnici odobrena sredstva za Otočku feratu i Pozovi GDCK BnM te vozi

Dana 22. ožujka 2023. g. s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike GDCK Biograd na Moru je potpisalo dva Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za provedbu programa usmjerenih unapređenju kvalitete života starijih osoba putem osiguravanja usluga za starije osobe u zajednici – prijevoz, pod nazivima “Otočka ferata” i Pozovi i GDCK BnM te vozi II”.

Sredstva za oba programa su osigurana iz fonda Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Skrb za socijalno osjetljive skupine, Udruge u socijalnoj skrbi u iznosu od 29.440 EUR, te partnera: Grad Biograd i općine Pakoštane, Pašman, Sveti Filip i Jakov i Tkon u iznosu od 5.972,52 EUR godišnje.

Predviđeno trajanje oba programa je do 31. prosinca 2024. godine.

Usluge programa uključuju besplatan prijevoz osoba starije životne dobi na potrebne i željene lokacije poput liječničke ordinacije, banke, pošte i sl., a programima se potiče i mobilnost i neovisnost starijih osoba o članovima obitelji i/ili susjedima.

Na taj način članovi obitelji lakše mogu uskladiti obiteljske i poslovne obveze, a njihovi stariji imaju priliku umanjiti osjećaj usamljenosti i nemogućnosti ispunjavanja vlastitih potreba.


Reci što misliš!