Događaji

dies academicus

Rektorica Vican nagradila najbolje studente i zaposlenike Sveučilišta u Zadru

Rektorica Vican nagradila najbolje studente i zaposlenike Sveučilišta u Zadru

Dodjelom nagrada rektorice studentima i zaposlenicima za postignuća u 2022. godini, danas je na Sveučilištu u Zadru nastavljena proslava 21. Dies academicus.

Svima koji su se u prošloj godini istaknuli u svom studentskom, znanstvenom i stručnom radu, kao i u izvannastavnim aktivnostima, nagrade je dodijelila rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican.

Dies Academicus: Dodjela nagrada studentima i zaposlenicima Sveučilišta u Zadru Dies Academicus: Dodjela nagrada studentima i zaposlenicima Sveučilišta u Zadru

- Blagodat naše sveučilišne tradicije jest ovaj godišnji čin dodjeljivanja nagrada najboljima među zaposlenicima i među studentima. Čini nas to uvijek pomalo napetima, ali kad se sve izvrednuje, pretvori se to u posebnu radost i posebno zadovoljstvo i meni koja sam u prilici udijeliti nagradu i vama koji ste nagradu zaslužili.  Velika mi je čast stajati ovdje pred vama i kazati vam da su odrazi vaših radnih uspjeha u dubokoj posvećenosti poslu, spremnosti da u svakom trenutku ne štedite sebe, da svojim redovitim obvezama dajete dodanu vrijednost, dajete oduška svojoj kreativnosti. 

Dobru reputaciju zavrijedili ste što svoj radni elan ustrajno pokazujete, bez prenemaganja, iako je bilo teških i kriznih dana i situacija.  Pokazali ste da se iskreno trudite i da vas takvom ponašanju vode unutarnji motivi. Širite osjećaj dobra u komunikaciji na radnom mjestu i izvan radnog vremena, a studenti izvan svih svojih studijskih obveza, istaknula je rektorica Vican.

Svi oni koji su dobili nagradu, kao i drugi koji svoje vlastite potencijale stavljaju pred nove izazove, postaju ispunjeniji i bolji, naglasila je u svom govoru.

- Činite to s ljubavlju koju svi vide jer se ta ljubav ne može sakriti. Želim vam da zadržite tu motivaciju, da jačate svoju vjeru u sebe i da je rasplinjujete oko sebe, podupirući druge da se ne iscrpljujete u traženju razloga kad se nešto ne može, nego u traženju razloga da se hoće i može bolje. Našoj sveučilišnoj zajednici ste ponos i radost. Želim vam da ustrajete u svojoj predanosti radu, rekla je rektorica.

Uime studenata rektorici je na nagradama zahvalila studentica povijesti Ivana Protrka.

- Hvala Vam što ste prepoznali naš trud i angažman . Naše sveučilište sa svojim djelatnicima daje primjer nama studentima i uči nas da jedino upornošću i požrtvovnošću možemo ostvariti uspjeh. Vjerujem da će ova nagrada svima nama, našim prijateljima, obiteljima i profesorima, biti poticaj za daljnji rad, rekla je Protrka.

Uime zaposlenika rektorici je zahvalio doc. dr. sc. don Zdenko Dundović s Teološko-katehetskog odjela, koji je nagrađen za izvrsna znanstvena ostvarenja u području humanističkih znanosti. Svečanost su s nekoliko izvedenih skladbi, uključujući studentsku himnu Gaudeamus igitur, uveličali Dražen Habuš, Marino Perović i Tajna Zorca.

Nagrađeni studenti i sportaši: Ivana Protrka, Mateja Šušić, Tajna Zorica, Natalija Križanec, Arijana Ergović, Luna Kunecki, Marija Gulam, Nola Raguž, Mauro Jurac, Ana Šalov, Bruno Martić, ženska badminton ekipa, muška košarkaška ekipa, muška odbojkaška ekipa, Josip Milković, Vesna Bogdanović , Roko Marčina, Akademski zbor Sveučilišta u Zadru, Dora Štublin, Antonela Čelan i Ilija Žamić.

Nagrađeni djelatnici: doc. dr. sc. don Zdenko Dundović, Ivana Morić Filipović, Damir Jelić i Studentsko savjetovalište Sveučilišta u Zadru.

 


Reci što misliš!