Događaji

Velike sitnice

Vrijedna donacija Pomorske škole zadarskoj bolnici

Vrijedna donacija Pomorske škole zadarskoj bolnici
Suzana Dražić / Radio Zadar

Pomorska škola Zadar donirala je Odjelu transfuzije zadarske Opće bolnice donaciju u vrijednosti nešto većoj od 13 tisuća eura, kojom su kupljene dvije specijalizirane laboratorijske centrifuge.

U zadarskoi Općoj bolnici danas je održana prigodna svečanost u kojoj su učenici Pomorske škole, maturanti Luka Jusup i Luka Cupić u ime Pomorske škole uručili donaciju zadarskoj Općoj bolnici - Odjelu transfuzijske medicine.

 

- Pomorska škola Zadar već dugi niz godina ima dobre financijske rezultate kroz dodatne prihode, posebno posredovanjem u zapošljavanju učenika u Zadarskoj županiji. I ovo je, čini mi se, četvrta godina da to vraćamo zajednici, u ovom slučaju odlučili smo se za zadarsku Opću bolnicu, izjavio je Marin Perinić, ravnatelj Pomorske škole Zadar.

 

13 tisuća eura vrijednom donacijom kupljene su dvije specijalizirane laboratorijske centrifuge za Odjel transfuzije koje se koriste za obradu krvi.

- To su dva aparata, različitih kapaciteta, koje koristimo svakodnevno za obradu uzoraka krvi darivatelja krvi, koje obradimo i dajemo krv dalje, pojasnila je dr. Marijana Nadinić, voditeljica Odjela transfuzijske medicine.

 

6787f0242e1bc4bf05409dadc7837674.jpg?v=2

I ono što vrijedi posebno istaknuti da su učenici ove škole i sami među darivateljima krvi.

Godišnje prikupe oko 90 doza krvi, što je za svaku pohvalu.


Reci što misliš!