Događaji

vremenska prognoza

Dan žena razmjerno topao, ali i vjetrovit, promjenjiv

Dan žena razmjerno topao, ali i vjetrovit, promjenjiv
Marko Dimić/PIXSELL

Uz sunčana razdoblja i promjenjivu naoblaku te najprije slabo do umjereno jugo, poslijepodne ponegdje i jako, s olujnim udarima, temperatura zraka ujutro će biti od 5 do 9 °C, uz more od 9 do 12 °C, a poslijepodne od 14 do 17 °C.

Za pospanost, razdražljivost i nevoljnost sljedećih dana možemo okriviti južinu i iznadprosječnu toplinu. One će pridonijeti mogućem "proljetnom umoru" - u ovo doba godine mnogima znanom nakon hladne zime. No, budući da prošla zima i nije bila odviše hladna, možda će biti brža i lakša prilagodba na ovo proljetno razmjerno toplo i vjetrovito te promjenjivo vrijeme?!

Gotovo svakodnevno ćemo barem ponegdje imati kiše, ali uglavnom u malim količinama - brojčano podjednakim ili čak manjim od broja sunčanih sati u većini mjesta i dana.

Osim vjerojatno na riječkom području, gdje će kiše ipak biti češće i više, a u petak je velika vjerojatnost za pljuskove na cijelom Jadranu. Možda čak dovoljno obilnim za upozorenje, a do tada će ono postojati zbog često jakog juga, na kopnu jugozapadnjaka, prenosi HRT.

I dok će kod nas biti proljetni ugođaj, tijekom srijede će u dijelu zapadne Europe biti mnogobojnih upozorenja zbog vjetra, kiše, hladnoće, u Velikoj Britaniji i zemljama Beneluksa čak i snijega.

Ni u Dalmaciji se ne može jamčiti sasvim suh dan, posebice ne u unutrašnjosti. Uz sunčana razdoblja i promjenjivu naoblaku te najprije slabo do umjereno jugo, poslijepodne ponegdje i jako, s olujnim udarima, temperatura zraka ujutro će biti od 5 do 9 °C, uz more od 9 do 12 °C, a poslijepodne od 14 do 17 °C.
 


Reci što misliš!